Alle boeken over wielrennen!

De legendarische wielerkampioenen – Aart Aarsbergen en Peter Nijssen

Grote renners winnen grote wedstrijden; grote wedstrijden leveren grote winnaars op. Dit adagium vormde het uitgangspunt van Legendarische wielerkampioenen. Aart Aarsbergen en Peter Nijssen schetsen in 119 levendige portretten de allerbeste renners die deze sport groot hebben gemaakt. Door ze chronologisch te presenteren ontrolt zich het caleidoscopische verhaal van 125 jaar wielersport. Er is geen sport waarover zoveel verhalen te vertellen zijn. Verhalen over klinkende overwinningen, indrukwekkende solo's, tweestrijd, saamhorigheid, maar ook over levensgevaar, broedermoord, gestolen zeges, dood en bedrog. Deze herziene, uitgebreide en geactualiseerde versie van het eerder verschenen De grootste wielerkampioenen is een overzichtswerk met een grote reikwijdte: het eerste Nederlandstalige boek dat de héle wielersportgeschiedenis omvat. Een overrompelend compleet boek.'Een absolute aanrader.' - Gazet van Antwerpen'Verpletterend volledig.' - de VolkskrantRecensie(s)Hoe bepaal je wie de beste wielrenners aller tijden zijn? De beide auteurs van dit historisch wieleroverzicht komen tot hun keuze van hondertien renners door alleen overwinningen in bekende eendagsklassiekers, de grote rondes (Tour, Giro en Vuelta) en het wereldkampioenschap via een vastgestelde puntenwaardering bij elkaar op te tellen. Enigszins discutabel, want ereplaatsen en etappezeges tellen dan niet mee. Een voordeel is, dat enkele minder bekende Italiaanse en Franse renners ook aan bod komen. Alle honderdnegentien renners worden biografisch beschreven in chronologische volgorde. Consequent is van elke wielrenner een zwart-witfoto opgenomen. De nadruk ligt natuurlijk op de fietsprestaties, maar ook wordt vermeld wat iedere renner na zijn carrière heeft gedaan en soms hoe hij aan zijn eind is gekomen. Alles kort en duidelijk, af en toe anekdotisch, maar altijd 'to the point'. Anders zou deze vuistdikke paperback onhanteerbaar zijn geworden. Dit monumentale wielerboek bevat een indrukwekkende literatuuropgave. Er worden zes Nederlanders vermeld: Jan Janssen, Joop Zoetemelk, Hennie Kuiper, Jan Raas, Wim van Est en Jo de Roo. Deze editie is geactualiseerd en uitgebreid met negen portretten. Met register. Kleine druk.K.W. Cuperusvar bol_sitebar={:,:false,:,:,:,:,:true,:true,:true,:,:,:,:,:};

Aart Aarsbergen; Peter Nijssen

Auteur

Pagina's: 782
Uitgever:
Verschijningsdatum: 05/2015
ISBN:
Recensie boekbespreking van De legendarische wielerkampioenen
Op dit moment wordt dit boek gelezen door een van onze recensenten. Na lezing volgt hier een recensie annex boekbespreking.

Recensent, Wielertochten.nl

Onlangs uitgekomen wielerboeken…

Het duel

Het duel

Het duel van Wiep Idzenga vertelt over wielrenners Mathieu van der Poel en Wout van Aert, de twee jonge sportmannen die op ieder vlak elkaars tegenpool zijn.
Matthieu van der Poel

Matthieu van der Poel

Lees in het allereerste boek over wielrenner Mathieu van der Poel van schrijver Mark de Bruijn hoe 'MvdP' een fenomeen werd.
Vaders en zonen in de wielersport – Fred van Slogteren

Vaders en zonen in de wielersport – Fred van Slogteren

Geïnspireerd door het succesverhaal van Mathieu van de Poel, zoon van een beroemde wielrenner en kleinzoon van een nog veel beroemdere opa gaat Fred van Slogteren na hoe door zijn eigen vader zijn passie voor de wielersport is ontstaan.
De Raboploeg – Maarten Kolsloot

De Raboploeg – Maarten Kolsloot

In het boek de Raboploeg van Maarten Kolsloot horen we van vergeten renners en gebroken dromen, maar ook van bekende coureurs als Michael Boogerd en Michael Rasmussen.