Alle boeken over wielrennen!

De Wielermaffia – Tyler Hamilton

het onthullende verhaal over doping in het Armstrong-tijdperk
Tyler Hamilton was een van de meest geliefde en snelste wielrenners ter wereld. Hij begon zijn wielercarriùre bij de Amerikaanse ploeg US Postal waar hij al snel een van de vertrouwelingen werd van Lance Armstrong. In 2004 won hij een gouden medaille op de Olympische Spelen, vlak daarna werd hij schuldig bevonden aan het gebruik van doping en werd hij voor jaren geschorst. Zijn jarenlange dopinggebruik heeft Hamilton altijd ontkend. In De Wielermaffia vertelt hij voor het eerst zijn verhaal. Hij laat zien hoe de wereld van het professionele wielrennen met de komst van het ‘wondermiddel’ epo midden jaren negentig in korte tijd drastisch veranderde. Om in de Tour met de besten mee te kunnen komen, kon je niet anders dan doping gebruiken. Meer nog dan Hamilton was zijn vriend en ploeggenoot Lance Armstrong een spin in het dopingweb. Hij was het die epo faciliteerde, contacten onderhield met de meest vooraanstaande artsen – onder wie de sluwe Italiaanse dokter Michele Ferrari – en zijn mederenners dwong om doping te gebruiken.

Tyler Hamilton

Auteur

Tyler Hamilton (1971) was professioneel wielrenner van 1995 tot 2008. In 2004 won hij olympisch goud. Hij deed zeven maal mee met de Tour de France. Tegenwoordig runt Tyler Hamilton zijn eigen bedrijf in Boulder, Colorado.
Pagina's: 324
Uitgever: Ambo, Anthos
Verschijningsdatum: 05/2013
ISBN:
Recensie boekbespreking van De wielermaffia
Op dit moment wordt dit boek gelezen door een van onze recensenten. Na lezing volgt hier een recensie annex boekbespreking.

Recensent, Wielertochten.nl