Alle boeken over wielrennen!

Ik en mijn fiets – Paul Fournel

Ik en mijn fiets is een mix van herinneringen, obeservaties en ervaringen van een leven lang fietsen. Beginnend met de vreugde om te leren fietsen als kind, schrijft Paul Fournel, ook over de piujn van het klimmen de angst om te vallen en alle andere universele momenten en gevoelens die fietsers zullen herkennen. De vertaling is van schrijver Benjo Maso.Op dit moment wordt dit boek gelezen door onze recensent. Zodra de boekbespreking binnen is wordt deze alhier geplaatst.'Dit is precies wat je wilt dat een goed wielerboek is. Het zijn allemaal korte hoofdstukken waarin hij filosofisch maar niet pretentieus schrijft over wielrennen. Het is een ongelooflijk goed boek. Mijn tip: schaf dit aan. Lees en zie dat er ook buiten Tim Krabbé heel goed over wielrennen kan worden geschreven.'
Paul Fournel|Benjo Maso

Paul Fournel|Benjo Maso

Auteur

Paul Fournel is een Franse schrijver, dichter, uitgever en culturele ambassadeur. Hij volgde een opleiding aan de École normale supérieure van Saint-Cloud
Pagina's: 192
Uitgever: Oevers
Verschijningsdatum: 03/2020
ISBN: 9789492068378
Recensie boekbespreking van Ik en mijn fiets
Ik en mijn fiets is een eerbetoon aan het stalen ros. Voor het lezen van het boek kende ik Paul Fournel nog niet (schaam). De lovende kritieken van schrijver/columnist Frank Heinen maakten mij nieuwsgierig. Maar wat een schrijver is dit zeg. Korte verhalen die stuk voor stuk alle onderwerpen die fietsen zo mooi maken de revue laat passeren. Als 'even voor het slapen een verhaaltje'-lezer en fietsfanaat heb ik ervan genoten. Complimenten ook aan Benjo Maso voor de knappe vertaling.

Recensent, Wielertochten.nl

Onlangs uitgekomen wielerboeken…

Cycling Hotspots – Frederik Backelandt

Cycling Hotspots – Frederik Backelandt

Met het wielerboek Cycling Hotspots ben je gewapend om de meest unieke wielerplekken van Europa te gaan exploreren.
Het duel

Het duel

Het duel van Wiep Idzenga vertelt over wielrenners Mathieu van der Poel en Wout van Aert, de twee jonge sportmannen die op ieder vlak elkaars tegenpool zijn.
Matthieu van der Poel

Matthieu van der Poel

Lees in het allereerste boek over wielrenner Mathieu van der Poel van schrijver Mark de Bruijn hoe 'MvdP' een fenomeen werd.
Vaders en zonen in de wielersport – Fred van Slogteren

Vaders en zonen in de wielersport – Fred van Slogteren

Geïnspireerd door het succesverhaal van Mathieu van de Poel, zoon van een beroemde wielrenner en kleinzoon van een nog veel beroemdere opa gaat Fred van Slogteren na hoe door zijn eigen vader zijn passie voor de wielersport is ontstaan.