Alle boeken over wielrennen!

Mijn gevecht Thomas Dekker – Thijs Zonneveld (plus reacties betrokkenen)

Mijn gevecht
Er was natuurlijk al een boek (Schoon genoeg) over Thomas Dekker, maar de boeiende echter verhaal van het grootste wielertalent na Joop Zoetemelk is het waard om nog eens verteld te hebben. Oud-Wielrenner en journalist Thijs Zonneveld schreef het op in het boek 'Thomas Dekker'. In het Algemeen Dagblad een interview met Thomas Dekker, hier de link naar het interview in de Wereld draait door van 14 november 2016 en hier de recensie in de Telegraaf.Samenvatting: Thomas Dekker (1984) heeft genoeg van de leugens. Zijn echte verhaal is nog nooit verteld. De waarheid met al zijn slechte lelijke kanten moet maar eens naar buiten. De schaamte heeft het altijd gewonnen van de last die de kroonprins van het Nederlandse wielrennen met zich heeft meegedragen. Maar nu is er niets meer te verliezen.Thomas Dekker 'Mijn gevecht' is beschikbaar als paperback en als e-book. Het boek van Thomas Dekker doet veel stof opwaaien. Een overzicht van alle reacties. Erik Dekker: ‘Zonde dat hij Boogerd door het slijk haalt’ Jacques Hanegraaf: ‘Dekker krijgt nog een zware dobber aan me’ Vrouw van Steven de Jongh: 'Al komen er nog 100 boeken' Stef Clement komt niet naar wielercafé: 'Ik heb geen zin in een optreden in dit decor'. Thomas Dekker zelf bij de NOS: 'Ik ben geen fantast'. Ex-vrouw Michael Boogerd 'Alsof Thomas Dekker Michael bewust wil beschadigen'. Thomas Dekker zelf in de Volkskrant: 'Ik ben slachtoffer van mezelf'. Bram Tankink zegt bij de NOS: 'De cultuur die Thomas Dekker beschrijft, is de cultuur van Thomas Dekker. Niet van de wielersport'. Michael Boogerd zegt bij RTL Boulevard: 'Ik kan me totaal niet vinden in boek Thomas Dekker'. Thijs Zonneveld (auteur boek) in AD: 'Hij heeft er veel slapeloze nachten van gehad.' Thijs Zonneveld reageert zich af via zijn column in het AD: 'De Open zenuw van de omerta' Column van Sjoerd Mossou: 'De moraal van het verhaal'. Column op de Post Online: Thomas Dekker doet een adolfje. Boekrecensie in Trouw: Thomas Dekker herkauwt vooral. In HPDe tijd: Terugblik Thomas Dekker bashin in DWD.

Thijs Zonneveld

Auteur

Pagina's: 224
Uitgever: Inside
Verschijningsdatum: 03/2018
ISBN:
Recensie boekbespreking van Thomas Dekker
Op dit moment wordt dit boek gelezen door een van onze recensenten. Na lezing volgt hier een recensie annex boekbespreking.

Recensent, Wielertochten.nl

Onlangs uitgekomen wielerboeken…

Het duel

Het duel

Het duel van Wiep Idzenga vertelt over wielrenners Mathieu van der Poel en Wout van Aert, de twee jonge sportmannen die op ieder vlak elkaars tegenpool zijn.
Matthieu van der Poel

Matthieu van der Poel

Lees in het allereerste boek over wielrenner Mathieu van der Poel van schrijver Mark de Bruijn hoe 'MvdP' een fenomeen werd.
Vaders en zonen in de wielersport – Fred van Slogteren

Vaders en zonen in de wielersport – Fred van Slogteren

Geïnspireerd door het succesverhaal van Mathieu van de Poel, zoon van een beroemde wielrenner en kleinzoon van een nog veel beroemdere opa gaat Fred van Slogteren na hoe door zijn eigen vader zijn passie voor de wielersport is ontstaan.
De Raboploeg – Maarten Kolsloot

De Raboploeg – Maarten Kolsloot

In het boek de Raboploeg van Maarten Kolsloot horen we van vergeten renners en gebroken dromen, maar ook van bekende coureurs als Michael Boogerd en Michael Rasmussen.