Alle boeken over wielrennen!

Tom Dumoulin – Patrick Bernhart

Wielerlegende in wording
Benaderbaar en ook altijd op afstand. Charismatisch en toch ook vol raadsels. Charmant en ook soms bijtend en ruziënd. Een ijzersterk lichaam en toch ook kwetsbaar. Tom Dumoulin is een van de grootste sporthelden van deze tijd, door allen geliefd, maar ook een groot raadsel. Kan Tom zich als een van de kopmannen van Jumbo-Visma oprichten na zijn rampjaar 2019? Heeft hij het in zich om Nederlands beste wielrenner aller tijden te worden? Kan Dumoulin een plaats verwerven tussen de allergrootsten als Merckx, Hinault en Indurain? Patrick Bernhart heeft zich verdiept in het fenomeen Tom Dumoulin. Hij zoekt tot op de bodem uit waar het talent van Tom vandaan komt en pluist alle elementen uit die Dumoulin maken tot de superster die hij nu is. Zit het in zijn lijf, in zijn kop, is het zijn team of ligt het aan de omstandigheden? En is dit alles voldoende om meerdere grote wielerrondes op zijn naam te schrijven? Bernhart laat zien waar de wilskracht, de wor stelingen en zijn populariteit vandaan komen. • Met extra hoofdstukken over de nieuwe ploeg Jumbo-Visma en het rampjaar 2019
Patrick Bernhart

Patrick Bernhart

Auteur

Patrick Bernhart is de auteur van de bestseller Tom Dumoulin: Wielerlegende in wording. Met Jan Maarten Slagter schreef hij De koude kermis van KPN. Bernhart woonde enkele jaren in Engeland en volgt de ontwikkelingen op het eiland op de voet.
Pagina's: 264
Uitgever: Spectrum
Verschijningsdatum: 08/2020
ISBN: 9789000362820
Recensie boekbespreking van Tom Dumoulin
Ik schrijf deze recensie als ik Tom Dumoulin verbijsterend zie zitten tegen het hek na zijn verloren tijdrit op Planche des Belles Filles in de Tour van 2020. De complete Jumbo-Visma ploeg likt zijn wonden. Roglic bezwijkt onder de druk en verliest de Tour aan vriend en landgenoot Pogacar. Tijdrijder en stylist Dumoulin heeft het na ruim 450 dagen langs de kant uitstekend gedaan in de Tour 2020. Dumoulin maakt waar wat sportboekenauteur Patrick Bernhart schrijft in zijn boek 'Tom Dumoulin, een wielerlegende in wording'. In zijn boek onderzoekt hij lichaam en geest van de gedreven Nederlandse wielrenner Tom Dumoulin. Met talrijke citaten uit interviews, archiefmateriaal en meningen probeert hij de perfectionist Dumoulin te doorgronden. Het is overigens wel een gemis dat hij Dumoulin zelf niet te spreken kreeg. Kan Dumoulin de grootste Nederlandse wielerheld aller tijden worden? Zijn alle voorwaarden - onder andere een winnaarsmentaliteit en een sterk lichaam - bij de charmante Limburger hiervoor aanwezig? En welke eigenschappen - eigenwijs - kunnen hem op de weg naar de top in de weg zitten? Hij is een gevoelige charismatische leider die soms zichzelf in de weg zit. Ook geeft Bernhart een chronologisch beeld van de reeds imposante carrière van de intelligente Dumoulin en zijn keuzes om van Argos-Shimano via Sunweb naar Jumbo-Visma te gaan. Zelfs een stemanalist en een lichaamstaaldeskundige worden uit de kast getrokken om het mysterie Dumoulin te ontcijferen. Dumoulin heeft alles om een wielerlegende te worden. Maar veel zal afhangen of de jongere generatie - Bernal, Pogacar en Evenepoel - hem de ruimte geven. Veel leesplezier.

Recensent, Wielertochten.nl

Onlangs uitgekomen wielerboeken…

Altijd koers – Thijs Zonneveld

Altijd koers – Thijs Zonneveld

Wielerverhalen uit het coronajaar door Thijs Zonneveld. Virus of geen virus, het is altijd koers.
Stille sport – Mart Smeets

Stille sport – Mart Smeets

De verslagen van het sportjaar 2020 van Mart Smeets, zelf thuis opgehokt, lezen als een barometer van de onzekere tijd die in het voorjaar aanbrak en waarvan het einde niet in zicht is
Zuchten van de ziel – Guido Bindels

Zuchten van de ziel – Guido Bindels

Toen journalist Guido Bindels in coronatijd met zijn meervoudig beperkte dochter Brigitte in thuisisolatie moest, begon hij ter ontspanning en vermaak de Facebookpagina "Zuchten van de ziel".
Mythische cols – Frederik Backelandt

Mythische cols – Frederik Backelandt

Mythische cols werd geschreven door Frederik Backelandt en uitgegeven door Lannoo en verscheen 1 October 2020.