De Renner – Tim Krabbé

‘Meyrueis, Lozère, 26 juni 1977. Warm, bewolkt weer. Ik pak mijn spullen uit mijn auto en zet mijn fiets in elkaar. Vanaf terrasjes kijken toeristen en inwoners toe. Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me.’ Tim Krabbé, die een kleine duizend wielerwedstrijden reed, beschrijft in De Renner de driehonderdnegende: de Ronde van de Mont Aigoual, een zware klimkoers in Zuid-Frankrijk. Het boek, dat voor het eerst verscheen in 1978, werd een klassieker in de Nederlandse literatuur.
"Hans Maarten Timotheus (Tim) Krabbé (Amsterdam, 13 april 1943) is een Nederlands schrijver en schaker. Naast romans schreef hij verschillende boeken over zijn twee grootste passies: schaken en wielrennen.
Pagina's: 129
Uitgever: Prometheus
Verschijningsdatum: 01/1978
ISBN: 9789044640847
De veertiende etappe – Tim Krabbé

De veertiende etappe – Tim Krabbé

Recensie boekbespreking van De renner
- De Renner is geen sportboek, De Renner is een briljant boek dat tot de canon van de Nederlandse literatuur behoort.' Bert Wagendorp, de Volkskrant - Tim Krabbé heeft het gevoeld. Hij heeft het meegemaakt.' Gerrie Knetemann - Ligt recht in de lijn van Kees de Jongen... Ik heb het zes keer gelezen.' Kees van Kooten - "Na 1978 moet een schrijver over sport verantwoording afleggen aan De Renner.' - Arthur van den Boogaard

Recensent, Wielertochten.nl

Onlangs uitgekomen wielerboeken…

Velo vrouwen – The Women Peloton

Velo vrouwen – The Women Peloton

Voedingsadvies, trainingsschema's, materiaal,... in de fietswereld zijn ze nog steeds steevast op mannen gericht. Maar wat weten we eigenlijk over de vrouw en de fiets?
Sprintend door niemandsland

Sprintend door niemandsland

Adin Dobkin schreef sprintend door Niemandsland. Een wielerboek over uithoudingsvermogen, tragedie en de wedergeboorte van de Tour de France in 1919.
God is dood – Andy McGrath

God is dood – Andy McGrath

Andy McGrath schreef de bio grafie God is dood over de opkomst en ondergang van Frank Vandenbroucke, fietsend godenkind.