De Monumenten – Peter Cossins

het verhaal achter de 5 grootste wielerklassiekers
Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije. Vijf legendarische koersen die elk jaar opnieuw de hoogmis zijn voor de wielerliefhebber en het schouwtoneel voor de helden van de fiets: Philippe Gilbert, Fabian Cancellara, Mark Cavendish, Tom Boonen en Peter Sagan, om er maar een enkele te noemen. Van de onmogelijke kasseistroken van Parijs-Roubaix tot de waanzinnig steile hellingen in de Ronde van Vlaanderen, elke wedstrijd is even uniek als de renners die zich door extreme uitputting heen duwen om ze te winnen en deel te worden van de epische geschiedenis. In de loop van een eeuw konden slechts drie renners alle vijf de monumenten winnen – niet toevallig drie Belgen: Rik Van Looy, Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck. En dat terwijl een overwinning in één editie staat garant voor eeuwige roem. Elk van deze monumenten heeft een fascinerende geschiedenis, met als protagonisten de grootste persoonlijkheden in de sport. In De Monumenten vertelt Peter Cossins de tumultueuze geschiedenis van deze buitengewone races en de renners die zij hebben vereeuwigd. Peter Cossins schrijft al meer dan twintig jaar over wielrennen. Hij bracht verslag uit van zestien edities van deTour de France. een aantal jaren was hij redacteur en later hoofdredacteur van Procycling Magazine. In 2012 schreef hij samen met Tour De France-winnaar Stephen Roche diens autobiografie, Born to Ride.Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije. Vijf legendarische koersen die elk jaar opnieuw een hoogtepunt vormen voor alle fietsliefhebbers en een podium voor het heldendom van atleten als Philippe Gilbert, Fabian Cancellara, Mark Cavendish, Tom Boonen en Peter Sagan. Van de onmogelijke kasseistroken in Parijs-Roubaix tot de verrassende stijging tijdens de Ronde van Vlaanderen - elke race is even uniek als de atleten die zich door extreme uitputting heen duwen om hun overwinning binnen te halen en geschiedschrijving te schrijven. Slechts drie renners waren er in staat om alle vijf monumentale races te winnen – niet toevallig drie Belgen: Rik Van Looy, Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck. Eén overwinning betekent al eeuwigdurend roem! Elk van deze ‘monumentale’ wedstrijden heeft haar eigen prachtige geschiedenis met protagonisten die allerhoogste sportpersoonlijkheden zijn. In De Monumenten vertelt Peter Cossins zo sprankelend als maar kan over alle tumultueuze gebeurtenissenv an theze buitengewone wedstrijden én hun heldhaftige winnaars. Peter Cussins schreef meer dan twintig jaar over wielersport; hij rapporteerde zestien edities uit De Tour De France terwijl hij redacteur was ervolgens Hoofdredacteur bí Procycling Magazine was. Samengebracht met Tour De France winnaar Stephen Roche schreef hij diens autobiografie Born to Ride (2012).

Peter Cossins

Peter Cossins is een Britse schrijver en journalist met meer dan 30 jaar ervaring. Hij heeft geschreven voor meerdere publicaties, waaronder The Times, The Guardian, Cycling Weekly en Procycling Magazine. Cossins is een specialist in een breed scala aan fietsonderwerpen, waaronder racefietsen, mountainbiken, toerfietsen, stadsfietsen en de geschiedenis van de fiets. Cossins is de auteur van een aantal boeken over fietsen, waaronder The Story of the Tour de France, The Climbs, The History of the Bicycle, The Mountain Bike Book en The Complete Book of Road Cycling. Hij is ook de co-auteur van The Complete Book of Mountain Biking. Cossins heeft gereisd naar meer dan 40 landen om de geschiedenis, cultuur en mensen van de fietswereld te documenteren. Hij heeft meegedaan aan tal van races, waaronder de Tour de France, de Giro d'Italia en de Vuelta a España. Cossins woont in Londen, waar hij in zijn vrije tijd graag rondrijdt met zijn racefiets.
Pagina's: 400
Uitgever: Manteau
Verschijningsdatum: 02/2015
ISBN: 9789022331361
De ronde van Europa – Peter Cossins

De ronde van Europa – Peter Cossins

Fiets! Handboek voor de bergfietser

Fiets! Handboek voor de bergfietser

Alpe D’Huez – Peter Cossins

Alpe D’Huez – Peter Cossins

Recensie boekbespreking van De Monumenten
De Monumenten van Peter Cossins is een verrassend goed geschreven boek dat een uniek inzicht biedt in de wereld van de klassieke wielerwedstrijden. Cossins vertelt de geschiedenis van de wedstrijden met veel passie en kennis. Het boek is voorzien van veel mooie foto's en verhalen waardoor de lezer zich direct in de wereld van de wielerwedstrijden waant. De Monumenten is een boek dat zowel informatief als leuk is om te lezen en een absolute must-read voor iedere liefhebber van de klassieke wielerwedstrijden.

Recensent, Wielertochten.nl

De uitgebreide samenvatting vanDe Monumenten
De uitgebreide samenvatting

Onlangs uitgekomen wielerboeken…

Straffe touren – Geert de Vriese

Straffe touren – Geert de Vriese

Wielerauteur Geert De Vriese (Bahamontes) vertelt in Straffe Touren in zijn meeslepende stijl het verhaal van meer dan een eeuw Belgische triomfen in de Ronde van Frankrijk.
Incroyable! – Thomas Olsthoorn

Incroyable! – Thomas Olsthoorn

Incroyable! van Thomas Olsthoorn vertelt over bijzondere ritwinnaars in de jongste jaren van de Tour de France. Met hoofdrolspelers als Marianne Vos, Fabio Jakobsen en Mathieu van der Poel.
Verhalen uit de volgwagen – Lidewey van Noord

Verhalen uit de volgwagen – Lidewey van Noord

Een uniek perspectief op de koers, van de hand van een van Nederlands beste wielerschrijvers.
Het Plan – Nandoe Broers

Het Plan – Nandoe Broers

Hoe Team Jumbo-Visma de beste wielerploeg ter wereld werd. Nando Broers was erbij en legt het in dit boek vast.