Jan Ullrich – Daniel Friebe

De man, de mythe, de waarheid
In 1983 won Jan Ullrich zijn eerste wedstrijd op een geleende fiets, waardoor hij al snel in het vizier kwam bij het ddr-regime. Een jaar later reed hij mee met de Tour de France, als knecht van Bjarne Riis; die won en Ullrich werd tweede. Maar in 1997 was Jan's moment gekomen: hij won de Tour met een ongekend grote voorsprong van tien minuten. In de daaropvolgende jaren werd hij vier keer tweede, maar telkens afgetroefd door Lance Armstrong - die enige rivaliteit aan solide concurrentie durfde te weerstaan. Ondanks speculaties over doping (in samenwerking met specialist Eufemiano Fuentes), bleef Jan altijd sterk presteren totdat er uiteindelijk toch een definitief einde kwam aan zijn carrière. Daniel Friebe bezorgde hem hierbij hulde door diens indringende biografie over 'der Jan', wat getuigt van verlies maar ook trotsheid voor deze merkwaardige held.

Daniel Friebe

Daniel Friebe is een van de beste en meest ervaren Britse wielerjournalisten. Hij was lange tijd betrokken bij het toonaangevende tijdschrift Procycling en hij schreef onder meer voor The Daily Telegraph en Sunday Telegraph. Eerder publiceerde hij de biografie van Eddy Merckx.
Pagina's: 528
Uitgever: Thomas Rap
Verschijningsdatum:
ISBN: 9789400407787
Mountain Higher – Daniel Friebe en Peter Goding

Mountain Higher – Daniel Friebe en Peter Goding

Recensie boekbespreking van Jan Ulrich
Jan Ulrich door Daniel Friebe is een geweldige biografie. Daniel Friebe heeft een verslag geschreven van de reis die Jan Ulrich heeft gemaakt in zijn carrière, vanaf zijn jeugd tot aan zijn afscheid in 2007. Het boek geeft een uitgebreide kijk op de verschillende aspecten van zijn carrière, waaronder zijn prestaties in de Tour de France, zijn verraad door zijn ploegleider, zijn vele overwinningen en zijn toenemende populariteit. Hoewel het boek een serieuze kijk geeft op de carrière van Jan Ulrich, is het ook leuk en informatief. Friebe heeft veel interviews gedaan met voormalige collega's, vrienden en familieleden, waardoor het boek een heel persoonlijk verhaal is. Hij heeft ook veel tijd besteed aan het verzamelen van feitelijke informatie over de verschillende etappes in de carrière van Jan Ulrich, waardoor het boek een goed inzicht geeft in de wielerwereld. Al met al is Jan Ulrich door Daniel Friebe een geweldige biografie. Het boek is een must-read voor elke wielerliefhebber of iemand die geïnteresseerd is in Jan Ulrich's carrière. Het is een geweldig portret van een van de meest invloedrijke wielrenners in de geschiedenis.
Frank van Leeuwen

Recensent, Wielertochten.nl

De uitgebreide samenvatting vanJan Ulrich
De uitgebreide samenvatting

Onlangs uitgekomen wielerboeken…

De race naar de top

De race naar de top

De race naar de top is de biografie van de succesvolle Belgische ploeg Intermarche Wanty Gobert.
Sportfood

Sportfood

In Sportfood bundelt Claudia Van Avermaet haar kennis over gezonde voeding en met sport in een practig boek.
The Wolfpack Years

The Wolfpack Years

The Wolfpack Years van Frederik Backlandt is een lijvig rijk geïllustreerd naslagwerk over de ploeg van Patrick Lefevre