Jan Ullrich – Daniel Friebe

De man, de mythe, de waarheid
In 1983 won Jan Ullrich zijn eerste wedstrijd op een geleende fiets, waardoor hij al snel in het vizier kwam bij het ddr-regime. Een jaar later reed hij mee met de Tour de France, als knecht van Bjarne Riis; die won en Ullrich werd tweede. Maar in 1997 was Jan's moment gekomen: hij won de Tour met een ongekend grote voorsprong van tien minuten. In de daaropvolgende jaren werd hij vier keer tweede, maar telkens afgetroefd door Lance Armstrong - die enige rivaliteit aan solide concurrentie durfde te weerstaan. Ondanks speculaties over doping (in samenwerking met specialist Eufemiano Fuentes), bleef Jan altijd sterk presteren totdat er uiteindelijk toch een definitief einde kwam aan zijn carrière. Daniel Friebe bezorgde hem hierbij hulde door diens indringende biografie over 'der Jan', wat getuigt van verlies maar ook trotsheid voor deze merkwaardige held.

Daniel Friebe

Daniel Friebe is een van de beste en meest ervaren Britse wielerjournalisten. Hij was lange tijd betrokken bij het toonaangevende tijdschrift Procycling en hij schreef onder meer voor The Daily Telegraph en Sunday Telegraph. Eerder publiceerde hij de biografie van Eddy Merckx.
Pagina's: 528
Uitgever: Thomas Rap
Verschijningsdatum:
ISBN: 9789400407787
Mountain Higher – Daniel Friebe en Peter Goding

Mountain Higher – Daniel Friebe en Peter Goding

Recensie boekbespreking van Jan Ulrich
Jan Ulrich door Daniel Friebe is een geweldige biografie. Daniel Friebe heeft een verslag geschreven van de reis die Jan Ulrich heeft gemaakt in zijn carrière, vanaf zijn jeugd tot aan zijn afscheid in 2007. Het boek geeft een uitgebreide kijk op de verschillende aspecten van zijn carrière, waaronder zijn prestaties in de Tour de France, zijn verraad door zijn ploegleider, zijn vele overwinningen en zijn toenemende populariteit. Hoewel het boek een serieuze kijk geeft op de carrière van Jan Ulrich, is het ook leuk en informatief. Friebe heeft veel interviews gedaan met voormalige collega's, vrienden en familieleden, waardoor het boek een heel persoonlijk verhaal is. Hij heeft ook veel tijd besteed aan het verzamelen van feitelijke informatie over de verschillende etappes in de carrière van Jan Ulrich, waardoor het boek een goed inzicht geeft in de wielerwereld. Al met al is Jan Ulrich door Daniel Friebe een geweldige biografie. Het boek is een must-read voor elke wielerliefhebber of iemand die geïnteresseerd is in Jan Ulrich's carrière. Het is een geweldig portret van een van de meest invloedrijke wielrenners in de geschiedenis.
Frank van Leeuwen

Recensent, Wielertochten.nl

De uitgebreide samenvatting vanJan Ulrich
De uitgebreide samenvatting

Onlangs uitgekomen wielerboeken…

Straffe touren – Geert de Vriese

Straffe touren – Geert de Vriese

Wielerauteur Geert De Vriese (Bahamontes) vertelt in Straffe Touren in zijn meeslepende stijl het verhaal van meer dan een eeuw Belgische triomfen in de Ronde van Frankrijk.
Incroyable! – Thomas Olsthoorn

Incroyable! – Thomas Olsthoorn

Incroyable! van Thomas Olsthoorn vertelt over bijzondere ritwinnaars in de jongste jaren van de Tour de France. Met hoofdrolspelers als Marianne Vos, Fabio Jakobsen en Mathieu van der Poel.
Verhalen uit de volgwagen – Lidewey van Noord

Verhalen uit de volgwagen – Lidewey van Noord

Een uniek perspectief op de koers, van de hand van een van Nederlands beste wielerschrijvers.
Het Plan – Nandoe Broers

Het Plan – Nandoe Broers

Hoe Team Jumbo-Visma de beste wielerploeg ter wereld werd. Nando Broers was erbij en legt het in dit boek vast.