Triomf en twijfel – Tom Dumoulin

Triomf en twijfel
Tom Dumoulin verdiende een plaats in de Nederlandse wielergeschiedenis. Met zijn ups en downs, zijn vele hoogtepunten en de twijfel die meestal aanwezig was, heeft hij glansrijk laten zien wie hij is.

Roy Schriemer

Roy Schriemer (1970) is één van de pijlers onder het wielerplatform CyclingOnline.nl, samensteller van de Wielerscheurkalender van Edicola en is freelance journalist voor onder meer De Telegraaf. Eerder verscheen van zijn hand Kampioenes op de Fiets, een ode aan de gouden generatie wielrensters in de periode 2012-2021. Hij is bovendien co-auteur van Koningen van de Wielerklassiekers
Pagina's: 176
Uitgever: Edicola Publishing
Verschijningsdatum: 03/2023
ISBN: 9789493300118
No results found.
Recensie boekbespreking van Tom Dumoulin
Op dit moment wordt dit boek gelezen door een van onze recensenten. Na lezing volgt hier een recensie annex boekbespreking.
Frank van Leeuwen

Recensent, Wielertochten.nl

De uitgebreide samenvatting vanTom Dumoulin
De uitgebreide samenvattingTom Dumoulin is een man die een essentiële plek heeft veroverd in de Nederlandse wielergeschiedenis. Met ups en downs in zijn loopbaan, heeft hij in 2017 de Giro d'Italia op zijn naam gebracht, waarmee hij de andere twee grote rondenwinnaars Joop Zoetemelk en Jan Janssen volgde. Ook won hij diezelfde jaar de wereldtitel tijdrijden. In 2018 leek hij op weg naar een tweede Giro-overwinning, maar helaas werd het uiteindelijk een tweede plaats. Eenzelfde klassering behaalde hij die zomer in de Tour de France. De Limburger was talentvol en bloedfanatiek, maar toonde ook een beschouwende kant. Helaas werden zijn prestaties van 2017 en 2018 nooit meer herhaald, met uitzondering van de zilveren plak op de tijdrit op de Olympische Spelen van Tokyo in 2021. Door fysieke tegenslag, het zoeken naar een nieuwe omgeving en twijfel of zijn inzet nog wel beloond zou worden met mooie resultaten, besloot hij in 2022 om te stoppen met wielrennen. Roy Schriemer is een van de belangrijkste personen binnen het wielerplatform CyclingOnline.nl, samensteller van de Wielerscheurkalender van Edicola en freelance journalist voor onder meer De Telegraaf. Daarnaast schreef hij ook Kampioenes op de Fiets, een ode aan de gouden generatie wielrensters in de periode 2012-2021.

Onlangs uitgekomen wielerboeken…

Straffe touren – Geert de Vriese

Straffe touren – Geert de Vriese

Wielerauteur Geert De Vriese (Bahamontes) vertelt in Straffe Touren in zijn meeslepende stijl het verhaal van meer dan een eeuw Belgische triomfen in de Ronde van Frankrijk.
Incroyable! – Thomas Olsthoorn

Incroyable! – Thomas Olsthoorn

Incroyable! van Thomas Olsthoorn vertelt over bijzondere ritwinnaars in de jongste jaren van de Tour de France. Met hoofdrolspelers als Marianne Vos, Fabio Jakobsen en Mathieu van der Poel.
Verhalen uit de volgwagen – Lidewey van Noord

Verhalen uit de volgwagen – Lidewey van Noord

Een uniek perspectief op de koers, van de hand van een van Nederlands beste wielerschrijvers.
Het Plan – Nandoe Broers

Het Plan – Nandoe Broers

Hoe Team Jumbo-Visma de beste wielerploeg ter wereld werd. Nando Broers was erbij en legt het in dit boek vast.