Zuchten van de ziel – Guido Bindels

Bijzondere muziek in bijzondere tijden
Toen journalist Guido Bindels in coronatijd met zijn meervoudig beperkte dochter Brigitte in thuisisolatie moest, begon hij ter ontspanning en vermaak de Facebookpagina "Zuchten van de ziel". Elke avond een muziekje en een verhaaltje. Bindels vroeg ook gastschrijvers om mee te doen. Waarom juist dit nummer? Welke herinneringen heb je eraan, wat doet het met je? Het leverde een prachtig muziekverhalenproject op. In dit boek een bundeling van de beste, ontroerendste en herkenbaarste verhalen van bekende en onbekendere Nederlanders, die daarmee een inkijkje geven in hun persoonlijke gevoelslevens. Met Spotify-playlist en website voor de muziek.
Guido Bindels (Vaals, 20 juli 1956) is een Nederlandse (sport)journalist en auteur van boeken. In 2010 gaf hij een biografie uit over oud wielrenner Teun van Vliet, genaamd Teun van Vliet: Drank, vrouwen, de koers en de dood. Het boek werd in april 2011 bekroond met de publieksprijs Sportboek van het Jaar. Dit boek vergaarde veruit de meeste stemmen en werd een bestseller. In zijn nog steeds zeer actuele boek Brigitte beschrijft hij, als vader van een ernstig meervoudig beperkte dochter, op emotionele én humoristische wijze hoe het in de samenleving ontbreekt aan de menselijke maat en wederzijds begrip. Het leidde tot Kamervragen en een succesvolle motie.
Pagina's: 288
Uitgever: De Kring
Verschijningsdatum: 10/2020
ISBN: 9789462971820
No results found.
Recensie boekbespreking van Zuchten van de ziel
Iedereen heeft wel een dierbaar liedje waar hij of zij een (mooie) herinnering aan heeft. In het boek 'Zuchten van de ziel' heeft schrijver Guido Bindels liedjes met hun bijzondere verhalen van bekende en minder bekende Nederlanders gebundeld. Nu we door de coronapandemie veel thuis doorbrengen kan muziek en zijn verhaal ons troosten. Dit levert een ontroerende verzameling op van mooie liedjes met nog mooiere verhalen die iedereen troost bieden in deze bizarre en verwarrende tijd. Hoogtepunten zijn het gevoelige 'Angie' van de Stones om te verdrinken in je eigen verdriet bij een verloren liefde en het bizarre verhaal van Olympisch schansspringer Nykanen die aan lagere wal is geraakt aan de hand van 'still have not found what I' am looking for' van U2. Ik heb ook zo'n liedje wat mooie herinneringen oproept. Hieronder mijn bijdrage. Ga op zoek naar jouw liedje en het indringende verhaal. Guido Bindels geeft een eerste prachtige aanzet. Veel plezier bij het lezen. Zomer 1983, Torhout, België. Van de Werff en ik kwamen op de fiets (?!) het kleine Vlaamse dorpje Torhout ingereden. We hadden niet de hele route vanuit Zoetermeer gefietst, maar de fiets de laatste 15 kilometer van onze reis' op de kop getikt' bij een boerderij. Onze duim had ons geholpen de overige kilometers af te leggen vanaf Zoetermeer naar onze jaarlijkse pophoogmis in Torhout, België. Als twee jonge helden kwamen we nonchalant Torhout ingefietst. We werden als popsterren onthaald. Zo voelde dat tenminste. Eén keer per jaar wordt het Vlaamse dorp overspoeld met duizenden muziekliefhebbers tijdens het muziekfestival Torhout-Werchter. We parkeerden onze fiets in een tuin en gooide ons tentje uit. De eigenaar was not amused maar bond toch in bij zoveel festivalgangers die zijn tuin tot kampeerterrein hadden gepromoveerd. In de line up dat jaar waren the Simple Minds uit Schotland geprogrammeerd. De new waveband was begin jaren '80 met albums als Sons and Fascination en New Gold Dream grondlegger van een nieuwe muziek golf die donker, meeslepend en 'zweverig' was. Die andere toonaangevende band U2 stond die dag ook on stage. Simple Minds met frontman Jim Kerr trof het, die zaterdag 2 juli, niet met het weer. Het was bewolkt en chilly voor de tijd van het jaar. Echter bij de eerste iconische akkoorden van 'Glittering Prize' kwam de zon door de wolken. Het was magisch de zonnestralen door het wolkendek te zien neerdalen op de duizenden bezoekers. 'I saw you up on a clear day' klonk uit de keel van onze Schotse held. Zo helder had ik de wereld op mijn 16e nog nooit gezien.Ab+
Ab Hoogland

Recensent, Wielertochten.nl

De uitgebreide samenvatting vanZuchten van de ziel
De uitgebreide samenvatting

Onlangs uitgekomen wielerboeken…

Straffe touren – Geert de Vriese

Straffe touren – Geert de Vriese

Wielerauteur Geert De Vriese (Bahamontes) vertelt in Straffe Touren in zijn meeslepende stijl het verhaal van meer dan een eeuw Belgische triomfen in de Ronde van Frankrijk.
Incroyable! – Thomas Olsthoorn

Incroyable! – Thomas Olsthoorn

Incroyable! van Thomas Olsthoorn vertelt over bijzondere ritwinnaars in de jongste jaren van de Tour de France. Met hoofdrolspelers als Marianne Vos, Fabio Jakobsen en Mathieu van der Poel.
Verhalen uit de volgwagen – Lidewey van Noord

Verhalen uit de volgwagen – Lidewey van Noord

Een uniek perspectief op de koers, van de hand van een van Nederlands beste wielerschrijvers.
Het Plan – Nandoe Broers

Het Plan – Nandoe Broers

Hoe Team Jumbo-Visma de beste wielerploeg ter wereld werd. Nando Broers was erbij en legt het in dit boek vast.