Selecteer een pagina

Het allerbelangrijkste: een goede racefiets

Het belangrijkste voor ongekend fietsplezier is natuurlijk een goedwerkende racefiets. Voor een beginner is het niet heel belangrijk of deze van aluminium, titanium, carbon of staal is. De fiets moet gewoon goed werken. Mocht je bevangen worden door het fietsvirus, wat niet ondenkbeeldig is, dan kun je de fiets natuurlijk snel upgraden naar een duurder model.

Ontwikkelingen rondom de racefiets

De Griekse wielrenner Aristidis Konstantinidis in 1896. Op de Olympische Zomerspelen in Athene won hij dat jaar het goud in de individuele wegwedstrijd Aan de vorm van de fiets is sinds 1880 weinig veranderd. Aan de onderdelen en materialen des te meer.

Op het gebied van versnellingen is ook het nodige veranderd. Ouderwetse systemen waarbij de schakelaars op het frame zaten (z.g. buiscommandeurs) behoren sinds het midden van de jaren 90 definitief tot het verleden. De schakelaars zitten tegenwoordig verwerkt in de remgrepen.

Al sinds 1890 duiken met enige regelmaat ovale kettingwielen op in het wielrennen. Hoewel deze (berekend) biomechanisch voordeel leveren zijn ze nooit op grote schaal toegepast. Een poging de markt in handen te krijgen deed Shimano in de jaren tachtig met de Biopace kettingwielen. Deze boden echter weinig tot geen voordelen en verdwenen weer snel. In het begin van de 21e eeuw brengen Rotor (Spaans) en O.symetric (Frans) ze echter weer op de markt. Ook ovaal, maar anders van vorm dan Biopace zijn de ovale kettingwielen van de Franse ontwerper Edmond Polchlopek, die al 10 jaar eerder beschikbaar waren. Binnen kleine kring vinden deze nog steeds toepassing. Eén van de belangrijkste trends: pedalen en schoentjes met kliksysteem Enkele belangrijke ontwikkelingen van de laatste decennia zijn de introductie van klikpedalen in het midden van de jaren tachtig (eerdere pogingen, begin jaren zeventig waren mislukt), de introductie van het geïndexeerd schakelen, eveneens midden jaren tachtig en het gebruik van speciale sturen voor tijdritten. Het geïndexeerd schakelen werd eerst toegepast in de (traditionele) buiscommandeurs, rond 1990 volgde een nieuwe belangrijke stap met de verplaatsing van de schakelaars naar de remgrepen.

In 1984 maakte Francesco Moser het ossenkopstuur populair door zijn geslaagde poging het werelduurrecord te verbeteren. In 1989 volgde het “spaghettistuur”, afkomstig uit de triatlon, waarmee Greg LeMond tijdritten won in de Ronde van Frankrijk. De vorm van het frame lag met de komst van het “ruitframe” (een stelsel driehoeken) rond 1880 min of meer vast. Afwijkende vormen, zoals het Deense Pedersen-frame en, meer recent, de frames van de Engelsman Alex Moulton, zijn wel blijven bestaan, maar hebben binnen het wielrennen nooit ingang gevonden. Na decennia van stilstand zijn de laatste vijftien jaar weer discussies ontstaan. In de triatlon werd het in het midden van de jaren tachtig gewoon om extreem steile frames (tot wel 90 graden, waar 72-73 gangbaar was) te gebruiken. Gecombineerd met het spaghettistuur maakte dat een zit mogelijk vóór de bracket waardoor meer kracht op pedalen gezet zou kunnen worden. In diezelfde tijd experimenteerde Francesco Moser juist met een zit vér achter de bracket. In tegenstelling tot de triatlon vond de steile zitpositie in het wielrennen nooit toepassing en ook onder triatleten is die zitpositie op zijn retour.

Een andere, recente, ontwikkeling is die van de sloping frames, afkomstig uit het mountainbiken (zie onderstaand plaatje). Hierbij loopt de bovenste buis (bovenbuis) richting het zadel af. Ook dit verschijnsel kent voor- en tegenstanders. Voorstanders claimen dat op een sloping frame een betere afdalingspositie mogelijk is en dat de frameconstructie sterker is dan een traditioneel frame, omdat de driehoek van het frame kleiner is. Dit laatste argument is overigens (nog) niet bewezen. Critici vinden dat een sloping frame geen aanwijsbare voordelen heeft en typeren het als een modeverschijnsel. Voor de fabrikant echter is het grote voordeel dat slechts enkele maten (bijvoorbeeld S, M, L, XL) geproduceerd hoeven te worden en dit zodoende scheelt in de fabricagekosten. De fijnafstelling van de zitpositie gebeurt dan met extra lange zadelpennen en normale stuurpennen.

de Racefiets

Een racefiets (ook vaak koersfiets in het Zuid-Nederlands) is een fiets die is geoptimaliseerd voor gebruik in wielerwedstrijden of voor recreatief gebruik. Voor een goede fiets zijn een aantal zaken van belang: de luchtweerstand het gewicht, de kwaliteit, het comfort, de meetwaarden en natuurlijk het imago. Voor de hoogste snelheid worden luchtweerstand en gewicht zo laag mogelijk gemaakt, voor zover dat binnen de reglementen mogelijk is.

Soorten

Baanfietsen hebben geen remmen en versnellingsapparaten en zijn voorzien van een vast tandwiel op de achternaaf. Racefietsen voor de weg kunnen daarnaast geoptimaliseerd worden voor criteriums, klassiekers, bergritten en tijdritten. Cyclocrossfietsen hebben andere remmen (cantilevers of schijfremmen), iets bredere banden met noppenprofiel en een wat langere achtervork (om de plaatsing van wielen met de iets bredere band mogelijk te maken). Mountainbikes of ATB’s wijken in bouw en uiterlijk sterk af van de overige modellen en hebben doorgaans vering, zeer brede noppenbanden en een recht stuur.

Regelementen UCI

De UCI, de internationale wielerfederatie, heeft vastgelegd hoe een racefiets eruit moet zien. Dat werd noodzakelijk nadat de eerste gestroomlijnde fietsen in de jaren dertig van de 20e eeuw gebruikt werden. Zo werden toevoegingen aan de fiets om de stroomlijn te verbeteren verboden. Het gewicht van een racefiets moet volgens de reglementen minimaal 6,8 kg bedragen.

De zit

Een renner dient optimaal op de fiets te zitten. De fiets wordt zo goed mogelijk gekozen, passend bij de lichaamsmaten van de renner. Fijnafstelling vindt plaats met stuur- en zadelpen. In feite zijn alle lichaamsmaten belangrijk: lengte, binnenbeenlengte, romplengte, schouderbreedte, schoenmaat, enz., Hiervoor zijn een aantal vuistregels opgesteld maar geen lichaam is het zelfde dus is een bikefitting sessie bij de wielerspecialist aan te raden.

Vuistregels afmetingen racefiets

 • Framehoogte bedraagt 68% van de binnenbeenlengte (dat is bij een klassiek frame, dat wil zeggen één met horizontale bovenbuis). Bij een sloping frame wordt meestal uitgegaan van 66% van de binnenbeenlengte
 • Zithoogte, gemeten vanaf het pedaal in laagste positie tot aan de bovenkant van het zadel bedraagt 108% van de binnenbeenlengte
 • Stuur is even breed als de schouders
 • Cranklengte hoort in verhouding te zijn tot de lengte van het (boven-) been. Over de precieze formule bestaat echter discussie. Lange tijd was 170 mm cranklengte min of meer standaard. Deze maat was proefondervindelijk ontstaan en passend bij de gemiddelde lengte van wielrenners in de jaren vijftig en zestig in de 20e eeuw. Het gebruik van langere cranks wordt al langer toegepast in tijdritten en wedstrijden bergop. Zo gebruikte de Fransman Jacques Anquetil al in de jaren zestig 180 mm cranks in tijdritten. Langere cranks geven in elk geval meer hefboom, waardoor met een zwaarder verzet gereden kan worden. Men verliest echter wel aan souplesse. Onderzoek lijkt er echter op te wijzen dat de winst aan hefboom groter is dan het verlies aan souplesse. In de praktijk hangt de juiste keuze niet alleen af van de beenlengte, maar ook van persoonlijk voorkeur van de renner. De tendens is echter dat cranks langer worden.

Frame

Frames worden tegenwoordig vooral gemaakt van staal, aluminium, titanium of carbon. Titanium, Combinaties van aluminium met carbon of titanium met carbon komen ook voor. Vaak wordt een stalen of aluminium fiets voorzien van een carbon voorvoork.

Tot eind jaren 1980 werd het overgrote deel van de racefietsen gemaakt van staal. Er waren ook in Nederland veel grote en kleine framebouwers.[1] Een groot deel hiervan is gestopt vanwege de opkomst van andere materialen en de concurrentie met goedkope productie in Taiwan en China. Staal heeft het voordeel van bewerkbaarheid, mede waardoor er nog diverse framebouwers te vinden zijn die graag van dit materiaal gebruikmaken. De laatste jaren is staal opnieuw in opkomst, mede door de nog steeds doorgaande technische ontwikkeling van het materiaal en de mogelijkheid op maat te bouwen. Verder spelen stevigheid, duurzaamheid en de relatieve onkwetsbaarheid een rol en in veel gevallen ook beleving, kwaliteit, handwerk en vooral uniciteit.[2] Veel gebruikers roemen daarnaast het comfort, maar dat hangt meer af van de wijze waarop het materiaal tot een frame is verwerkt. Het relatief hoge gewicht kan een nadeel zijn in wedstrijden waarin veel bergop gereden wordt, alhoewel toepassing van TIG lassen geleid heeft tot stalen frames die aanmerkelijk lichter zijn dan exemplaren die nog met lugs werden gesoldeerd.

Aluminium frames komen in een verscheidenheid in prijs- (en gewichts-) klassen. Goedkope frames zijn zelfs zwaarder dan stalen exemplaren. Toch heeft aluminium zijn opmars juist te danken aan het lage soortelijke gewicht. Een nadeel van de eerste generaties aluminium frames was de geringe zijdelingse stijfheid: aluminium frames “zwiepten”, vooral een bezwaar voor stevig gebouwde sprinters. Men probeerde dit op te lossen door veel materiaal in de buizen te verwerken. De wanddikte van een aluminium framebuis is dan ook aanzienlijk groter dan van een stalen exemplaar. Een groot deel van het gewichtsvoordeel van aluminium ten opzichte van staal ging hiermee echter verloren. Dit probleem is opgelost door het toepassen van zogenaamde “oversized” framebuizen, voor het eerst in de jaren tachtig door framebouwers in de Verenigde Staten. De stijfheid van een buis neemt toe met ongeveer de derde macht van de buisdiameter en door oversized buizen met een geringe wanddikte te gebruiken is het mogelijk zeer stijve en toch erg lichte framebuizen te maken. Het toepassen van oversized buizen heeft daarna ook zijn weg gevonden bij stalen frames, zij het veel minder extreem.

De zogeheten carbonframes, gemaakt van composietmateriaal op basis van koolstofvezel, winnen de laatste jaren snel aan populariteit, omdat met dit materiaal een frame gebouwd kan worden dat zowel stijf, licht als comfortabel is. De laatste jaren komen er dan ook steeds meer hoogwaardige carbonframes op de markt. Carbonframes zijn vooralsnog beduidend duurder dan frames van staal of aluminium. Daarnaast past men vaak een carbon voorvork (en soms ook de achtervork) toe in een aluminium frame, als compromis tussen comfort en prijs. Een groot nadeel van carbon is dat het niet te recycleren is in tegenstelling tot aluminium en magnesium.

Titanium maakt het mogelijk lichte en stijve frames te bouwen die daarnaast zeer comfortabel zijn door hun vermogen om trillingen te dempen. Titanium kan niet roesten dus de frames zullen zeer lang mooi blijven. Nadelen zijn de bewerkelijkheid en de hoge prijs van het materiaal.

Klik hier op een racefiets van Futurumshop.

Racefiets te koop

 • Liv Langma Advanced SL 1 2019 Dames

  Liv Langma Advanced SL 1 2019 Dames

  5,749.00
 • Scott Addict Gravel 10 2019

  Scott Addict Gravel 10 2019

  5,699.00
 • Scott Foil 10 Disc 2019

  Scott Foil 10 Disc 2019

  5,299.00
 • Cube Agree Hybrid C:62 SL Disc 2019

  Cube Agree Hybrid C:62 SL Disc 2019

  4,999.00
 • Liv Langma Advanced Pro 0 2019 Dames

  Liv Langma Advanced Pro 0 2019 Dames

  4,599.00
 • Scott Addict RC 10 Disc 2019

  Scott Addict RC 10 Disc 2019

  4,499.00
 • Scott Foil 10 2019

  Scott Foil 10 2019

  4,399.00
 • Scott Addict RC 15 Disc 2019

  Scott Addict RC 15 Disc 2019

  4,299.00
 • Sensa GiuliAero Full Dura Ace Di2

  Sensa GiuliAero Full Dura Ace Di2

  4,155.00
 • Scott Addict CX RC 2019

  Scott Addict CX RC 2019

  3,999.00
 • Scott Addict RC 10 2019

  Scott Addict RC 10 2019

  3,999.00
 • Liv Langma Advanced SL 1 2018 Dames

  Liv Langma Advanced SL 1 2018 Dames

  3,999.00
 • Cube Agree Hybrid C:62 Race Disc 2019

  Cube Agree Hybrid C:62 Race Disc 2019

  3,999.00
 • Scott Foil 10 2018

  Scott Foil 10 2018

  3,799.00
 • Liv Envie Advanced Pro 2018 Dames

  Liv Envie Advanced Pro 2018 Dames

  3,699.00
 • Rondo Ruut CF1 2018

  Rondo Ruut CF1 2018

  3,699.00
 • Liv Enviliv Advanced Pro 2019 Dames

  Liv Enviliv Advanced Pro 2019 Dames

  3,599.00
 • Scott Addict Gravel 20 2019

  Scott Addict Gravel 20 2019

  3,599.00
 • Scott Addict RC 10 2018

  Scott Addict RC 10 2018

  3,599.00
 • Scott Foil 20 Disc 2019

  Scott Foil 20 Disc 2019

  3,399.00
 • Liv Langma Advanced 0 2019 Dames

  Liv Langma Advanced 0 2019 Dames

  3,349.00
 • Cube Cross Race C:62 SLT 2018

  Cube Cross Race C:62 SLT 2018

  3,299.00
 • Giant TCR Advanced Pro 1 Disc 2019

  Giant TCR Advanced Pro 1 Disc 2019

  3,299.00
 • Giant TCR Advanced Pro 1 Team 2019 Heren

  Giant TCR Advanced Pro 1 Team 2019 Heren

  3,299.00
 • Scott Addict RC 20 Disc 2019

  Scott Addict RC 20 Disc 2019

  3,299.00
 • Giant TCR Advanced 0 2019

  Giant TCR Advanced 0 2019

  3,299.00
 • Liv Langma Advanced Pro 0 2018 Dames

  Liv Langma Advanced Pro 0 2018 Dames

  3,249.00
 • Liv Avow Advanced Pro 2 2019 Dames

  Liv Avow Advanced Pro 2 2019 Dames

  3,199.00
 • Sensa Dura Triathlon Ultegra 2018

  Sensa Dura Triathlon Ultegra 2018

  3,149.00
 • Giant TCR Advanced Pro 1 2019

  Giant TCR Advanced Pro 1 2019

  3,099.00
 • Liv Langma Advanced Pro 1 2019 Dames

  Liv Langma Advanced Pro 1 2019 Dames

  3,099.00
 • Sensa Dura Triathlon Ultegra 2019

  Sensa Dura Triathlon Ultegra 2019

  3,059.00
 • Cube Agree C:62 SL 2019

  Cube Agree C:62 SL 2019

  2,999.00
 • Rondo Ruut CF2 2018

  Rondo Ruut CF2 2018

  2,999.00
 • Scott Foil 20 2019

  Scott Foil 20 2019

  2,999.00
 • Sensa Dura Integra Ultegra 2019

  Sensa Dura Integra Ultegra 2019

  2,969.00
 • Scott Foil 20 Disc 2018

  Scott Foil 20 Disc 2018

  2,899.00
 • Giant TCR Advanced Pro 2 Disc 2019

  Giant TCR Advanced Pro 2 Disc 2019

  2,849.00
 • Giant Trinity Advanced Pro 2 2018

  Giant Trinity Advanced Pro 2 2018

  2,799.00
 • Scott Addict RC 20 Disc 2018

  Scott Addict RC 20 Disc 2018

  2,799.00
 • Scott Addict RC 20 2019

  Scott Addict RC 20 2019

  2,799.00
 • Liv Langma Advanced Pro 1 Disc 2018 Dames

  Liv Langma Advanced Pro 1 Disc 2018 Dames

  2,799.00
 • Cube Cross Race C:62 SL 2019

  Cube Cross Race C:62 SL 2019

  2,699.00
 • Scott Foil 20 2018

  Scott Foil 20 2018

  2,599.00
 • Scott Foil 30 2019

  Scott Foil 30 2019

  2,599.00
 • Cube Axial WS C:62 SL Disc 2019 Dames

  Cube Axial WS C:62 SL Disc 2019 Dames

  2,599.00
 • Liv Avow Advanced 2019 Dames

  Liv Avow Advanced 2019 Dames

  2,499.00
 • Liv Avail Advanced 1 2019 Dames

  Liv Avail Advanced 1 2019 Dames

  2,499.00
 • Giant TCX Advanced Pro 2 2019

  Giant TCX Advanced Pro 2 2019

  2,499.00
 • Giant TCR Advanced Pro 2 2019

  Giant TCR Advanced Pro 2 2019

  2,499.00
 • Sensa Giulia CXD Ultegra 2019

  Sensa Giulia CXD Ultegra 2019

  2,429.00
 • Scott Addict 10 Disc 2019

  Scott Addict 10 Disc 2019

  2,399.00
 • Giant TCR Advanced 1 Disc 2019

  Giant TCR Advanced 1 Disc 2019

  2,399.00
 • Scott Foil 30 2018

  Scott Foil 30 2018

  2,399.00
 • Liv Langma Advanced 1 Disc 2019 Dames

  Liv Langma Advanced 1 Disc 2019 Dames

  2,399.00
 • Scott Contessa Addict 15 Disc 2019 Dames

  Scott Contessa Addict 15 Disc 2019 Dames

  2,399.00
 • Scott Contessa Addict 15 Disc 2018 Dames

  Scott Contessa Addict 15 Disc 2018 Dames

  2,299.00
 • Liv Enviliv Advanced 1 2019 Dames

  Liv Enviliv Advanced 1 2019 Dames

  2,299.00
 • Liv Langma Advanced 1 2019 Dames

  Liv Langma Advanced 1 2019 Dames

  2,299.00
 • Rondo Ruut ST 2018

  Rondo Ruut ST 2018

  2,239.00
 • Giant TCX Advanced 2019

  Giant TCX Advanced 2019

  2,199.00
 • Liv Avow Advanced 2018 Dames

  Liv Avow Advanced 2018 Dames

  1,999.00
 • Scott Addict 10 2019

  Scott Addict 10 2019

  1,999.00
 • Giant Trinity Advanced 2018

  Giant Trinity Advanced 2018

  1,999.00
 • Scott Addict 20 Disc 2019

  Scott Addict 20 Disc 2019

  1,999.00
 • Liv Brava SLR 2019 Dames

  Liv Brava SLR 2019 Dames

  1,999.00
 • Scott Addict 20 Disc 2018

  Scott Addict 20 Disc 2018

  1,999.00
 • Cube Axial WS GTC SL Disc 2019 Dames

  Cube Axial WS GTC SL Disc 2019 Dames

  1,999.00
 • Scott Speedster Gravel 10 2019

  Scott Speedster Gravel 10 2019

  1,999.00
 • Cube Attain GTC SL Disc 2019

  Cube Attain GTC SL Disc 2019

  1,999.00
 • Sensa Trentino Endura Ultegra Disc 2019

  Sensa Trentino Endura Ultegra Disc 2019

  1,929.00
 • Giant TCR Advanced 2 Disc 2019

  Giant TCR Advanced 2 Disc 2019

  1,899.00
 • Liv Avail Advanced 2 2019 Dames

  Liv Avail Advanced 2 2019 Dames

  1,899.00
 • Rondo Ruut AL 2018

  Rondo Ruut AL 2018

  1,899.00
 • Liv Enviliv Advanced 2 2019 Dames

  Liv Enviliv Advanced 2 2019 Dames

  1,899.00
 • Liv Enviliv Advanced 2 2019 Dames

  1,899.00
 • Liv Avail Advanced 1 2018 Dames

  Liv Avail Advanced 1 2018 Dames

  1,799.00
 • Scott Addict 30 Disc 2019

  Scott Addict 30 Disc 2019

  1,799.00
 • Scott Addict 20 2019

  Scott Addict 20 2019

  1,799.00
 • Liv Avail Advanced 2 2018 Dames

  Liv Avail Advanced 2 2018 Dames

  1,699.00
 • Giant TCR Advanced 2 2019

  Giant TCR Advanced 2 2019

  1,699.00
 • Liv Langma Advanced 1 2018 Dames

  Liv Langma Advanced 1 2018 Dames

  1,699.00
 • Sensa Giulia G2 Ultegra MX 2019

  Sensa Giulia G2 Ultegra MX 2019

  1,699.00
 • Liv Avail Advanced 3 2019 Dames

  Liv Avail Advanced 3 2019 Dames

  1,699.00
 • Cube Attain GTC Race 2019

  Cube Attain GTC Race 2019

  1,699.00
 • Sensa Trentino CXD Ultegra 2019

  Sensa Trentino CXD Ultegra 2019

  1,699.00
 • Spinningbike - Kettler Racer 9

  Spinningbike – Kettler Racer 9

  1,649.00
 • Liv Envie Advanced 2 2018 Dames

  Liv Envie Advanced 2 2018 Dames

  1,599.00
 • Liv Brava SLR 2018 Dames

  Liv Brava SLR 2018 Dames

  1,599.00
 • Scott Speedster Gravel 20 2019

  Scott Speedster Gravel 20 2019

  1,599.00
 • Sensa Aquila 105 2018

  Sensa Aquila 105 2018

  1,574.00
 • Sensa Trentino SL Ultegra 2018

  Sensa Trentino SL Ultegra 2018

  1,529.00
 • Aanbieding!

  Wielen Campagnolo Bora One 50 Tubular Shimano Pair

  1,880.93 1,523.95
 • Cube Nuroad Exc 2018 Heren

  Cube Nuroad Exc 2018 Heren

  1,499.00
 • Giant Contend SL 1 Disc 2019

  Giant Contend SL 1 Disc 2019

  1,499.00
 • Scott Contessa Addict 35 Disc 2019 Dames

  Scott Contessa Addict 35 Disc 2019 Dames

  1,499.00
 • Cube Axial WS GTC Pro 2019 Dames

  Cube Axial WS GTC Pro 2019 Dames

  1,499.00
 • Scott Addict 30 2019

  Scott Addict 30 2019

  1,499.00
 • Scott Speedster 10 Disc 2019

  Scott Speedster 10 Disc 2019

  1,499.00
 • Liv Avail SL 1 Disc 2019 Dames

  Liv Avail SL 1 Disc 2019 Dames

  1,499.00
 • Cube Attain GTC Pro 2019

  Cube Attain GTC Pro 2019

  1,499.00
 • Sensa Trentino Endura 105 Disc 2019

  Sensa Trentino Endura 105 Disc 2019

  1,479.00
 • Sensa Lombardia 105 2019

  Sensa Lombardia 105 2019

  1,439.00
 • Sensa Trentino SL Ultegra 2019

  Sensa Trentino SL Ultegra 2019

  1,439.00
 • Fiets steunen Var Electric Belt Hoist

  1,404.95
 • Cube Cross Race Pro 2018

  Cube Cross Race Pro 2018

  1,399.00
 • Cube Cross Race Pro 2019

  Cube Cross Race Pro 2019

  1,399.00
 • Scott Addict 30 2018

  Scott Addict 30 2018

  1,399.00
 • Giant TCX SLR 2 2019

  Giant TCX SLR 2 2019

  1,399.00
 • Groepen Sram Red E-tap Grupo Carretera

  1,377.95
 • Giant TCR Advanced 2 2018

  Giant TCR Advanced 2 2018

  1,359.00
 • ELECTRIC FEMALE

  1,350.00
 • ELECTRIC MALE

  1,350.00
 • Sensa Trentino SL Premium 2019

  Sensa Trentino SL Premium 2019

  1,349.00
 • Sensa Trentino SL Premium 2019

  1,349.00
 • Groepen Sram Red E-tap Grupo Aero

  1,314.95
 • Giant AnyRoad 1 2019

  Giant AnyRoad 1 2019

  1,299.00
 • Cube Axial WS Race Disc 2019 Dames

  Cube Axial WS Race Disc 2019 Dames

  1,299.00
 • Giant Contend SL 2 Disc 2019

  Giant Contend SL 2 Disc 2019

  1,299.00
 • Proform Spinbike PF Tour de France 2.0

  1,274.99
 • Wielen Mavic Cosmic Pro Carbon Sl T Disc Cl Rear

  1,241.95
 • Aanbieding!

  Wielen Fsa Wheels Mtb K-force Carbon 29 Inches Mate Shimano Pair

  1,575.61 1,240.45
 • Thule Fietskar Chariot Chinook 1 – Blauw

  1,219.00
 • Thule Fietskar Chariot Cx2 + Cycle – Blauw

  1,219.00
 • 1,219.00
 • 1,219.00
 • Fiets steunen Var Professional Double Clamp Repair Stand

  1,203.95
 • Wahoo KICKR Power Trainer 2018

  1,199.00
 • Liv Avail SL 1 Disc 2018 Dames

  Liv Avail SL 1 Disc 2018 Dames

  1,199.00
 • Giant Contend SL 1 2019

  Giant Contend SL 1 2019

  1,199.00
 • Scott Speedster Gravel 30 2019

  Scott Speedster Gravel 30 2019

  1,199.00
 • Sensa Fermo SL 105 2018

  Sensa Fermo SL 105 2018

  1,169.00
 • Sensa Trentino SL 105 2019

  Sensa Trentino SL 105 2019

  1,169.00
 • Sensa Trentino SL 105 2019

  1,169.00
 • Spinningbike - Endurance ESB250

  Spinningbike – Endurance ESB250

  1,150.00
 • Scott Speedster 20 Disc 2019

  Scott Speedster 20 Disc 2019

  1,149.00
 • Scott Speedster 10 2019

  Scott Speedster 10 2019

  1,149.00
 • Spinningbike - Kenny Joyce Vortec Prestige Watt Bike

  Spinningbike – Kenny Joyce Vortec Prestige Watt Bike

  1,149.00
 • Miche Supertype Pista SPX5 Track Voorwiel – Carbon

  1,147.50
 • Wielen Mavic Ksyrium Pro Carbon Sl C Disc Rear

  1,133.95
 • Rollers Tacx Roller Neo Smart

  1,127.95
 • ELECTRIC FIXIE

  1,100.00
 • Aanbieding!

  Wielen Zipp 202 Firecrest Disc Carbon Rear 11s Sram

  1,350.00 1,096.95
 • Sensa Fermo SL 105 2019

  Sensa Fermo SL 105 2019

  1,079.00
 • Sensa Fermo SL 105 2019

  1,079.00
 • Wielen Mavic Ksyrium Pro Carbon Sl C Rear

  1,073.45
 • Wielen Zipp 303 Firecrest Tubular Rear 24r Sram

  1,058.95
 • Wielen Zipp 303 Firecrest Carbon Rear 24r Campagnolo

  1,057.45
 • Wielen Zipp 202 Firecrest Carbon Rear 24r Sram

  1,057.45
 • Tacx Neo Smart T2800

  1,049.00
 • Sensa Emilia Comp 2019 Dames

  Sensa Emilia Comp 2019 Dames

  1,049.00
 • Aanhangwagens en trolleys Thule Thule Chariot Cx1+cycle

  1,035.95
 • Giant AnyRoad 2 2019

  Giant AnyRoad 2 2019

  1,029.00
 • Wielen Mavic Ksyrium Pro Carbon Sl T Rear

  1,019.45
 • Wielen Zipp 808 Firecrest Carbon Front 18r

  1,014.95
 • Wielen Zipp 303 Firecrest Carbon Rear 24r Sram

  1,008.95
 • Wielen Zipp 404 Firecrest Tubular Rear 24r Sram

  1,003.95
 • BLB Aeon Frameset – Black Carbon

  999.99
 • Notorious Zero Disc Achterwiel

  999.90
 • State Undefeated 1 Track Fiets

  999.00
 • CycleOps Hammer

  999.00
 • Scott Speedster 20 2019

  Scott Speedster 20 2019

  999.00
 • Spinningbike - Kenny Joyce Vortec Team Bike Special Edition Zwart

  Spinningbike – Kenny Joyce Vortec Team Bike Special Edition Zwart

  999.00
 • Frederique Constant Horological Gents Classic Blauw

  995.00
 • Frederique Constant Horological Chronograph Wit/Bruin

  995.00
 • Frederique Constant Horological Gents Classic Wit/Zwart

  995.00
 • Sensa Romagna Comp 2018

  Sensa Romagna Comp 2018

  989.00
 • Wielen Mavic Cosmic Pro Carbon Sl T Disc Cl Front

  966.95
 • Shimano Shimano Wielset Rs81

  Shimano Shimano Wielset Rs81

  965.15
 • Wielen Mavic R-sys Slr Rear

  960.95
 • Spinningbike - Kenny Joyce Vortec - Team Bike - Zwart

  Spinningbike – Kenny Joyce Vortec – Team Bike – Zwart

  949.00
 • Sensa Romagna Limited Comp 2019

  Sensa Romagna Limited Comp 2019

  939.00
 • Sensa Romagna Matt Comp 2019

  Sensa Romagna Matt Comp 2019

  939.00
 • Gereedschap Var Tool Cabinet

  926.95
 • 926.95
 • Wielen Mavic Ksyrium Pro Carbon Sl C Disc Front

  921.45
 • Rockshox Lyrik Rct3 29 Inches 15×100 150mm

  914.95
 • Rockshox Lyrik Rct3 29 Inches 15×100 160mm

  914.95
 • Rockshox Lyrik Rct3 27.5 Inches 15×100 160mm

  914.95
 • Rockshox Lyrik Rct3 27.5 Inches 15×100 170mm

  914.95
 • Rockshox Lyrik Rct3 27.5 Inches 15×100 180mm

  914.95
 • Cube Axial WS Pro Disc 2019 Dames

  Cube Axial WS Pro Disc 2019 Dames

  899.00
 • Cube Attain SL 2018

  Cube Attain SL 2018

  899.00
 • Cube Attain Pro Disc 2019

  Cube Attain Pro Disc 2019

  899.00
 • Cube Attain Race 2019

  Cube Attain Race 2019

  899.00
 • Sensa Romagna Tiagra 2018

  Sensa Romagna Tiagra 2018

  899.00
 • Aanbieding!

  Wielen Campagnolo Bullet H50 Tyre Shimano Pair

  1,127.92 896.95
 • Alpina AlpinerX AL-283LBB5AQ6

  895.00
 • Alpina AlpinerX AL-283LNO5NAQ6

  895.00
 • Alpina AlpinerX AL-283LBO5AQ6

  895.00
 • Alpina AlpinerX AL-283LBN5NAQ6

  895.00
 • Aanbieding!

  Wielen Campagnolo Bullet H50 Tyre Campagnolo Pair

  1,122.82 894.95
 • Wielen Shimano Rx830 Clincher Tubeless Disc Center Lock 11 Speed Pair

  884.45
 • Wielen Zipp 202 Firecrest Carbon Front 18r

  877.95
 • 877.95
 • Scott Speedster 30 2019

  Scott Speedster 30 2019

  869.00
 • Scott Contessa Speedster 25 2019 Dames

  Scott Contessa Speedster 25 2019 Dames

  869.00
 • Sensa Emilia Tiagra 2019 Dames

  Sensa Emilia Tiagra 2019 Dames

  849.00
 • Sensa Romagna Matt Tiagra 2019

  Sensa Romagna Matt Tiagra 2019

  849.00
 • Giant Contend 1 2019

  Giant Contend 1 2019

  849.00
 • Sensa Romagna Limited Tiagra 2019

  Sensa Romagna Limited Tiagra 2019

  849.00
 • Spinningbike - Kenny Joyce Vortec Magnetic Bike - Zwart

  Spinningbike – Kenny Joyce Vortec Magnetic Bike – Zwart

  849.00
 • Wielen Zipp 303 Firecrest Carbon Front 18r

  838.95
 • Wahoo KICKR CORE

  829.00
 • Wielen Mavic Ksyrium Pro Carbon Sl T Front

  823.95
 • Notorious 05 Five Spoke Voorwiel

  819.00
 • Thule Fietsdrager Thule Easyfold Xt 3

  819.00
 • Aanbieding!

  Wielen Zipp 202 Tubular Front 18r

  1,000.00 816.45
 • Scott Speedster 30 2018

  Scott Speedster 30 2018

  809.00
 • Aanbieding!

  Rockshox Pike Rct3 29 Inches Dual Pos 160mmml15

  1,009.00 805.95
 • Aanbieding!

  Rockshox Pike Rct3 27.5 Inches Dual Pos 160mmml15

  1,009.00 805.95
 • Aventon Mataro Track Fiets White

  799.99
 • Thule Fietskar Chariot Cross 2

  799.95
 • Aanbieding!

  Hometrainers Fytter Rider Ri-09r

  1,700.00 796.95
 • Frederique Constant Horological Chronograph Zwart/Bruin

  795.00
 • Campagnolo Super Record Ultra Torque Titan Carbon 11s With 172.5x39x53

  791.95
 • Velgen en spaken Zipp Replacement Tyre 404 Clinchr Firecrest 24h

  784.95
 • Velgen en spaken Zipp Replacement Tyre 303 Clincher Firecrest 24h

  784.95
 • Wielen Mavic R-sys Slr Front

  784.95
 • Aventon Mataro Track Fiets Midnight Blue

  779.00
 • Cube Axial WS Pro 2018 Dames

  Cube Axial WS Pro 2018 Dames

  769.00
 • Aanbieding!

  Velgen en spaken Zipp Replacement Tyre 202 Clincher Firecrest 18h

  929.75 759.95
 • Aanbieding!

  929.75 759.95
 • Leader 735 Frame + I806TR Voorvork – Army Green

  750.00
 • Leader 721 Groen Fixie Fiets

  750.00
 • Polo&Bike Williamsburg New Gen Track Fiets – Blauw

  750.00
 • Polo&Bike Williamsburg New Gen Track Fiets – Zwart

  750.00
 • Polo&Bike Williamsburg New Gen Track Fiets – Wit

  750.00
 • Thule EasyFold XT 934100 Fietsendrager Aantal fietsen (max.): 3

  749.00
 • Giant Contend 2 2019

  Giant Contend 2 2019

  749.00
 • Liv Avail 2 2019 Dames

  Liv Avail 2 2019 Dames

  749.00
 • Spinningbike - Kettler Speed 5

  Spinningbike – Kettler Speed 5

  749.00
 • Spinningbike - Kenny Joyce Vortec V Bike - Zwart

  Spinningbike – Kenny Joyce Vortec V Bike – Zwart

  749.00
 • Aanbieding!

  Vorken en achterschokdempers Rockshox Pike Rct3 27.5 Inches 160mmml15

  939.00 747.95
 • Aanbieding!

  Wielen Campagnolo Eurus Tyre Shimano 11s Pair

  921.86 734.95
 • Velgen en spaken Zipp Replacement Tyre 303 Tub Firecrest 24h

  732.95
 • Aanbieding!

  Velgen en spaken Zipp Replacement Tyre 202 Clincher Firecrest 24h

  929.00 730.95
 • Aanbieding!

  Campagnolo Super Record Ultra Torque Titan Carbon 11s With 172.5x36x52

  898.89 730.45
 • Aanbieding!

  Wielen Campagnolo Eurus Tyre Campagnolo 11s Pair

  916.05 730.45
 • Spinningbike - Kettler Racer 3

  Spinningbike – Kettler Racer 3

  729.00
 • Velgen en spaken Zipp Replacement Tyre 404 Tub Firecrest 18h

  726.95
 • Velgen en spaken Zipp Replacement Tyre 404 Tub Firecrest 24h

  726.45
 • Velgen en spaken Zipp Replacement Tyre 202 Tub Firecrest 18h

  726.45
 • Thule VeloSpace XT 3 939 Fietsendrager Aantal fietsen (max.): 3

  725.00
 • Aanbieding!

  Wielen Crankbrothers Iodine 3 27.5 Inches Pair

  890.00 721.95
 • Aanbieding!

  Wielen Crankbrothers Cobalt 3 27.5 Inches Pair

  890.00 721.95
 • Thule Fietsdrager Easyfold Xt

  719.00
 • Sensa Umbria Sora 2019

  Sensa Umbria Sora 2019

  719.00
 • Aanbieding!

  Rockshox Pike Rct3 15×100 Dual Position Air

  1,158.00 716.95
 • Thule Fietsdrager Velospace Xt 3bike 13pin – Zwart

  709.00
 • Leader 725 Frame – Wit + I806 Voorvork

  699.99
 • Leader 725 Frame – Seafoam Green + I806 Voorvork

  699.99
 • Leader 725 Frame – Goud + I806 Voorvork

  699.99
 • Leader 725 Frame – Zilver + I806 Voorvork

  699.99
 • Leader 725 Frame + I806 Voorvork – Zwart

  699.99
 • Scott Speedster 40 2019

  Scott Speedster 40 2019

  699.00
 • Scott Contessa Speedster 35 2019 Dames

  Scott Contessa Speedster 35 2019 Dames

  699.00
 • Cube Attain 2019

  Cube Attain 2019

  699.00
 • Liv Avail 2 2018 Dames

  Liv Avail 2 2018 Dames

  699.00
 • Cube Axial WS 2019 Dames

  Cube Axial WS 2019 Dames

  699.00
 • Notorious 03 Tri Spoke Voorwiel

  695.00
 • State Undefeated Frameset 2015

  689.00
 • Velgen en spaken Zipp Replacement Tyre 404 Clinchr Firecrest 18h

  683.45
 • Aanbieding!

  Wielen Campagnolo Neutron Ultra Tyre Shimano 11s Pair

  856.66 682.95
 • Aanbieding!

  Wielen Campagnolo Neutron Ultra Tyre Campagnolo 11s Pair

  851.68 678.95
 • Aanbieding!

  851.68 678.95
 • Velgen en spaken Easton Ec90 Aero Tubular 18h

  677.95
 • Vorken en achterschokdempers Rockshox Yari Rc 27.5 Inches 15×100 180mm

  673.95
 • Aventon Cordoba Fiets 2018 – Polished

  669.00
 • Aventon Cordoba Fiets 2018 – Zwart

  669.00
 • State Premium Black Label V2 Fixie Fiets – Pigeon Grey

  659.95
 • State Premium Black Label V2 Fixie Fiets – Typhoon Blue

  659.95
 • State Premium Black Label V2 Fixie Fiets – Purple

  659.95
 • State Premium Black Label V2 Fixie Fiets – Army Green

  659.95
 • State Premium Black Label V2 Fixie Fiets – Matte Black

  659.95
 • State Premium Black Label V2 Fixie Fiets – Aluminium

  659.95
 • Thule EasyFold XT 933100 Fietsendrager Aantal fietsen (max.): 2

  659.00
 • Leader 721 Oranje Fixie Fiets

  650.00
 • Giant TCX Espoir 2018

  Giant TCX Espoir 2018

  649.00
 • Spinningbike - Kenny Joyce Vortec V Bike - Home Edition

  Spinningbike – Kenny Joyce Vortec V Bike – Home Edition

  649.00
 • SeaSucker Bomber

  649.00
 • Aanbieding!

  Vorken en achterschokdempers Rockshox Pike Rct3 15×100 Solo Air

  1,049.00 648.95
 • Shimano Shimano Achterderailleur Dura Ace 907

  Shimano Shimano Achterderailleur Dura Ace 907

  648.15