GPS fietsnavigatie

Een fietscomputer met GPS fietsnavigatie op de racefiets is een ideaal hulpmiddel om de afgelegde, gemiddelde en maximale snelheid te meten. Hiernaast bieden de geavanceerde fietscomputers ook de mogelijkheid om de hartslag en cadans vast te leggen. De nieuwste generatie is voorzien van navigatiesoftware waarmee eenvoudig een ingeladen route of van A naar B gefietst kan worden. In dit item een aantal populaire fietscomputers die op dit moment op de markt zijn van merken zoals Garmin, Mio, Teasi en Byrton. De markt is volop in beweging en wielertochten.nl zal jou op de hoogte houden van alle ontwikkelingen op het gebied fietscomputers met gps fietsnavigatie.
De fietscomputer met gps navigatie maakt het mogelijk in onbekend gebied een route te volgen. De routes zijn zelf uit te zetten met diverse programma’s maar het is mogelijk kant en klare gpx bestanden van internet te downloaden en in de computer te laden. Verwacht geen directe kopie zoals bij de TomTom in de auto. Door de GPS weet de fietscomputer precies waar je bent en in combinatie met de kaart bepaalt de fietscomputer de route.

 

Met de geavanceerde GPS fietscomputers kun je niet alleen je snelheid meten, maar ook je hartslag nauwkeurig bijhouden. Deze moderne apparaten bieden ingebouwde hartslagfuncties waarmee je je trainingsintensiteit kunt optimaliseren. Ervaar de perfecte combinatie van nauwkeurige navigatie en hartslagmeting tijdens je fietstochten. 

De producenten van GPS fietscomputers werken met verschillende kaarten. Van afslag-voor-afslag kaarten tot gedetailleerde topografische kaarten voor een fietstocht dwars door het bos.

Garmin

Een fietscomputer van Garmin is in veel gevallen alleen voorzien van een basiskaart. Garmin is te upgraden met een gedetailleerde kaart Topo Pro ( ActiveRouting, Afslag-voor-afslag aanwijzingen op wegen en paden, Terreincontouren, Zoekbare nuttige punten (POI) of Topo (BaseCamp trips plannen, Terreincontouren en Zoekbare nuttige punten).

Teasi

Mio

Bryton

Falk

Falk is bekend om haar nauwkeurige kaarten. Falk heeft daarom een aantal fiets fietsnavigatiesystemen op de markt gebracht: de Falk Ibex, Lux en Pantera beschikbaar. Geschikt voor fietsnavigatie, maar ook voor fervente fietsers die er mee willen trainen.

Open Street Map

De OSM fietskaart is een door gebruikers ontwikkeld platform voor kaartmateriaal. Het is downloadbaar maar ook als micro-SD kaart direct in je GPS te plaatsen.

 

Waar moet je op letten bij de aankoop van een fietscomputer met gps fietsnavigatie.

  • Grootte van het scherm
  • Gewicht van de fietscomputer
  • Capaciteit van de batterij
  • Geheugen uitbreidbaar

Aanbevolen leveranciers voor GPS Fietsnavigatie:

Nieuw uitgekomen apparaten gps fietsnavigatie:

Navigatie-update voor Sigma Rox GPS fietscomputers

Navigatie-update voor Sigma Rox GPS fietscomputers

De nieuwe Sigma Rox 11.1 EVO

De nieuwe Sigma Rox 11.1 EVO

Nieuwe GPS computers SIGMA

Nieuwe GPS computers SIGMA