SIGMA verbetert de gebruikerservaring voor alle sportieve fietsers met slimme nieuwe functies voor het rijden van een route of het bereiken van een bestemming. De nieuwe “Search & Go” functie in de SIGMA RIDE app, SIGMA’s eigen turn-by-turn aanwijzingen en een snelle track import maken het makkelijker om de volgende trainingsrit te plannen en routes over te zetten naar jouw GPS fietscomputer. “Met deze update breiden we het aantal functies van onze GPS-modellen enorm uit. In deze categorie GPS fietscomputers brengen wij een unieke navigatie-ervaring op de markt,” zegt Dr. Niklas Brown, Senior Innovation Manager bij SIGMA.

Gemakkelijk jouw bestemming bereiken

Met de slimme eenpuntsnavigatie “Search&Go” kunnen fietsers snel elke locatie vinden en erheen navigeren. Hiervoor kunnen zij een specifiek adres invoeren in de SIGMA RIDE app of op een willekeurig punt op de kaart klikken om dit als hun bestemming in te stellen. Fietsers kunnen kiezen uit vier verschillende voorkeurs-routingsopties om de ideale route te tonen (straten, fietspaden, onverharde paden of hardloop/wandelpaden). De voorgestelde route kan direct op de ROX worden gestart of in de app worden opgeslagen voor later.

Plan tracks eenvoudig

Naast de ROX 11.1 EVO beschikken nu ook de ROX 2.0 en de ROX 4.0 over track-navigatie. Dit maakt het mogelijk om een eerder geplande route te rijden. Fietsers kunnen hun route plannen in het SIGMA DATA CENTER of op externe portals komoot of Strava en deze importeren in de SIGMA RIDE app. Vervolgens starten ze de geselecteerde route op de ROX fietscomputer of in de RIDE app. Een bijzonder hoogtepunt: de track kan ook op de fietscomputer worden opgeslagen en op een later tijdstip offline worden gereden. Op de ROX 11.1 EVO kun je zelfs tot 36 tracks opslaan en ze offline starten.

Comfortabele navigatie met turn-by-turn

Voor trajecten die zijn gepland in het SIGMA DATA CENTER, via Search&Go of komoot, waarschuwen een grote afslagpijl en een geluidssignaal de fietsers tijdens het rijden voor de volgende kruising. Wanneer de navigatie start, wordt er automatisch een navigatiepagina toegevoegd aan jouw ROX trainingsdisplay. ROX 4.0 en ROX 11.1 EVO tonen dan ook een voorbeeld van het hoogteprofiel. Tijdens het rijden word je door een grote pijl en een akoestisch signaal gewaarschuwd voor de volgende afslag. Op het display van de ROX 11.1 EVO verschijnen de turn-by-turn aanwijzingen als een pop-up of kunnen deze vast worden ingesteld op elke trainingspagina. ROX 4.0 en ROX 11.1 EVO geven ook de straatnamen weer. De slimme combinatie van track navigatie en turn-by-turn aanwijzingen leidt jou snel en betrouwbaar naar jouw bestemming en maakt het gebruik van kaarten of constante kijken op de smartphone overbodig.

Als jij de geplande route verlaat of in de verkeerde richting rijdt, geeft de ROX akoestische en visuele feedback en toont hij de directe route naar de geplande route. De zoomfunctie past zich automatisch aan, aan de afstand tot de route aan. Dit geeft een beter overzicht en maakt het gemakkelijker om weer op de juiste route te komen.

 

Wielertochten.nl

Haagweg 8, 2311AA Leiden

OB: NL001982184B75
KvK: 28078119
IBAN: NL43 INGB 0002371381 t.n.v. ProKwadraat

Contact

info@wielertochten.nl

Wij reageren binnen 24 uur.

(071)5233485

Di-Vr, 10.00 tot 16.00 uur

Blijf op de hoogte