”De redactie van Wielertochten.nl ziet er gesoigneerd uit, maar een paar kilootjes lichter mag altijd.  Hierbij wat voedingstips  om meer vet te verbranden en zo het wielrennen te verlichten.

Zet je vetbranding aan met een ontbijtje. Een kommetje zelfgemaakte granola – muesli, granberries, havermoutvlokken, kokosolie en honing in de oven (15 min) – verkleint de kans dat je later op de dag trek in een snack krijgt.

Een espressootje – cafeïne – in de ochtend geeft je meer energie. Een Caffè latte of een cappuccino is dan weer niet de bedoeling.

Neem een kauwgommetje, goed voor je adem en zorgt voor minder vetopslag en betere zuurstof- en glucosedoorvoer en krijg je een betere concentratie.

Groenten. Een no-brainer, maar we eten te toch te weinig groenten terwijl boordevol aan vitaminen, mineralen, vezels en water. Daarnaast zorgen zalm en een eitje voor een snelle opbouw en herstel van de spieren. 

Mocht je in de avond weer naar de chipszak grijpen, neem dan een keer een handje walnoten, verlaagt je cholesterolgehalte en beschermt je dus tegen hart- en vaatziekte.  

Spicy eten geeft je stofwisseling een boost en een rode peper zorgt sneller voor een verzadigd gevoel. Ook goed voor de verkoudheid.

Cooling down. Een glas koud water na het avondeten zorgt voor een snelle stofwisseling.

Sleep well. ‘De Tour win je in bed’, zei Joop Zoetemelk al.

Ab+

%d bloggers liken dit: