Wielertochten.nl

Jaarlijks worden in Nederland en België vele honderden wielertochten georganiseerd. Wielertochten.nl verzamelt de data van deze fietstochten en de informatie om een keuze te maken uit het overweldigende aanbod.

 

Ronde van Noord-Holland

Alkmaar , Nederland +2 more

Fiets op 20 april door de bloeiende tulpenvelden, de groene polders, historische stolpboerderijen en karakteristieke Noord-Hollandse dorpjes. Deze staan ieder jaar garant voor veel fietsplezier.

Verbeeten Challenge

Tilburg

Een sportief evenement op 21 april tegen kanker. De afstanden die gefietst kunnen worden zijn: 28; 34; 62; 119 en 238 km. De organisatie heeft weer haar best gedaan een zo'n mooi mogelijke toertocht uit te zetten.

Honderd Duizend Klimrit

Malden , Nederland

De Honderd duizend klimrit is een groepstoertocht over de heuvels rond Nijmegen met een lengte van 100 kilometer en meer dan 1000 hoogtemeters.
Ook dit jaar weer een Halve Honderdduizendrit met 50 km en ruim 500 hoogtemeters.

Bollenstreek Classic

Lisse , Nederland

Een toertocht door de kleurrijke bollenvelden rondom Lisse en door het Groene Hart. De Bollenstreek Classic biedt een keuze uit drie afstanden (60km, 100km en 150km). Volledig verzorgd, uitgepijld en voorzien van alle ins & outs.

Hennie Kuiper Classic

Ibbenburen TC Blau-Gold, An der Umfluth 75, Duitsland

De Hennie Kuiper Classic is een schitterende tocht die zich door het prachtig glooiende landschap van het Teutoburgerwald slingert met zijn overweldigende vergezichten, prachtige landschappen en idyllische dorpen als Tecklenburg en Bad Iburg.

Hageland Classic

Mol (BE)

Vanuit Mol (BE) wordt de Hageland Classic weer gehouden. De afstanden die gefietst kunnen worden zijn: 70 - 185 km. De organisatie heeft weer haar best gedaan een zo'n mooi mogelijke toertocht uit te zetten.

Veluwe Krachttoer

Stroe

De Veluwe Renners organiseren in het voorjaar zowel op zaterdag als zondag een toertocht voor de racefiets met drie afstanden. De 2-sterren Veluwe Krachttour is een uitstekende training om je voor te bereiden op de zware tourklassiekers in het buitenland.

Omloop Midden-Nederland

Huizen

Dit jaar  wordt op 4 mei in Huizen de Omloop Midden-Nederland weer gehouden. De afstanden die gefietst kunnen worden zijn: 50 - 200 km.

Elfmerentocht

Sneek

Op 4 mei wordt de Elfmerentocht weer gehouden. De afstanden die gefietst kunnen worden zijn: 100 of 150 km.
Ontdek prachtige routes langs de Friese meren door een idyllisch landschap.

Rondje Wielercafes Giro

amerongen , Nederland

Fiets op 5/5 rondje wielercafes in de Giro. De routes hebben een beginpunt, de pauzeplek en het eindpunt bij een wielercafé. We kijken uit naar de eerste editie van Rondje Wielercafes, en jij kan erbij zijn!

Freedom Ride

apeldoorn

De Freedom Ride is een Bevrijdingsfestival, maar dan op de fiets. Fietsliefhebbers ontmoeten elkaar in Apeldoorn op de fiets om samen langs plekken te fietsen die onlosmakelijk verbonden zijn aan onze oorlogsgeschiedenis.

Gran Fondo Brabant

Den Bosch , Nederland

Gran Fondo Brabant laat je kennismaken met de mooiste delen van de gezelligste provincie van Nederland. De routes voeren je door sfeervolle dorpjes en mooie natuurgebieden.

Elfdorpentocht Stompwijk

Stompwijk , Nederland

Geniet op 5 mei van de Elfdorpentocht en ontdek de mooiste en rustigste plekjes van de Randstad op de fiets.

16 dorpenfietstocht Joure

joure , Nederland

Fiets mee op 9 mei met de 16 dorpenfietstocht in Joure . De afstanden die gefietst kunnen worden zijn: 25- 75 en 120 km.

Demo Festival Raas Bikes

Clubhuis Leidse Ren- en Toervereniging Swift Willem van der Madeweg 1, Leiden, Nederland

Op 9 mei (Hemelvaart) keert het (nieuwe) Bike & Run demo festival terug op het wedstrijdterrein van LRTV Swift in Leiden. Kom langs als je een racefiets, speed pedelec, mountainbike of hardloopschoenen van verschillende merken (zie hieronder) wilt testen. Ook kun je mee meedoen met een social ride.

Ronde van Nijmegen

Nijmegen Nijmegen, Nederland

Op11 mei wordt de Ronde van Nijmegen weer gehouden. De afstanden die gefietst kunnen worden zijn: 75- 120 en 160km.

Scott Ride

werkendam , Nederland

Geniet op 11 mei van de Biesbosch en het Land van Heusden en Altena tijdens de Scott Ride.

La Chouffe Classic

houffalize , België

La Chouffe Classic is een prachtige klimklassieker die absoluut niet mag ontbreken op je fietskalender 2024
Elk jaar is het pittoreske Houffalize omstreeks half mei ‘the place to be’ voor een dag vol plezier op de fiets.

Maak je klaar voor het betere klimwerk en maak kennis met al het fraais dat de provincie Luxemburg te bieden heeft.
Alle afstanden passeren langs de Côte de Haussire, gecatalogeerd als de ’zwaarste helling en de beruchte Rue Saint-Roch met stijgingspercentages tot 18%.
Aan de aankomst word je beloond met een heerlijk flesje La Chouffe om thuis na te genieten.

Hel van Twente

Almelo

Op 15 mei wordt de Hel van Twente verreden. De afstanden die gefietst kunnen worden zijn: 60; 100; 115,120, 160 km.

Classico Giro Utrecht

utrecht

De Classico Giro Utrecht wordt verreden ter herinnering aan de finish van de Giro etappe in Utrecht in 2010.
We organiseren wederom de unieke pelotonstocht van 110 km en drie vrije toertochten met een lengte van 130; 75 en 35 km.

Gravelty Strade Bianche

Oosterbeek Oosterbeek, Nederland

De Gravelty Rosa Strade Bianche gaat volledig over de Veluwe en is voor 90% onverhard. Onze routemeister heeft de mooiste wegen en paden over de Veluwe gevonden voor een route van 75km of een route van 95km.
De Veluwe kent eindeloos veel kilometers prachtige gravelpaden, bossen en heidegebieden. Soms waan je je echt in Italië, zo mooi!