EU en BE Gravel Championships

Tijdens het eerste EK en BK Gravel op 1 oktober zullen zowel op nationaal als internationaal niveau de beste renners strijden om de Belgische en Europese titel. De Vlaams-Brabantse gemeente Oud Heverlee wordt met deze dubbele primeur in die periode dus écht even het epicentrum van het gravelgebeuren in ons land én erbuiten.

Maar ook jij kan deelnemen!

Het Zoet Water, de toeristische trekpleister van de gemeente Oud-Heverlee, fungeert als start- en aankomstplaats. Het parcours bestaat uit een grote en kleine lus doorheen de Brabantse Wouden. De lokale lus (28km) volgt hoofdzakelijk onverharde wegen in de open ruimte in Oud-Heverlee, Leuven en Bierbeek, en loopt zo onder andere door het Meerdaalwoud en Heverleebos. De grote lus (47 km) brengt je langs Vossem en Tervuren tot aan Jezus-Eik en terug langs Loonbeek en Sint-Agatha-Rode naar het Zoet Water.

Of je nu een amateur gravelaar bent of je kans waagt op de Europese titel, kom op zaterdag- en zondag zeker naar deze tweedaagse expo. Dompel jezelf onder in de wereld van gravel fietsen, ontdek de nieuwste producten op de markt en kom in contact met honderden gelijkgestemde enthousiastelingen die jouw passie delen.

 

leiden-classic-banner