Freedom Ride

Bevrijdingsdag is de nationale feestdag op 5 mei waarop de bevrijding van de Duitse bezetting in Nederland in 1945 wordt gevierd. Maar tegenwoordig staat deze dag vooral model voor de grote waarde van vrijheid; democratie en mensenrechten.
De Freedom Ride sluit nadrukkelijk bij dit thema aan. De Freedom Ride is bedacht door de wielerploeg TeamLottoNL-Jumbo en de Stichting Waardering Erkenning Politie.

Samen met inmiddels tal van andere partners zoals het vfonds; het nationaal fonds voor vrede; vrijheid en veteranenzorg; de Stichting Liberation Route Europe en het nationaal comité 4 en 5 mei wordt beoogd de waarden van vrijheid en democratie op een andere; sportieve manier te gedenken.

Tijdens de Freedom Ride ontmoeten topsporters; militairen; veteranen en politiemensen; maar zeer zeker ook toerfietsers elkaar op de fiets en rijden letterlijk zij aan zij langs historische plekken die belangrijk zijn voor het –historisch- besef van vrede en vrijheid. Dát maakt deze tocht zo uniek en vormt de Freedom Ride een zeer bijzondere uitbreiding van het gedachtegoed; in dit geval om in vrijheid te kunnen fietsen.

Datum

Organisator

leiden-classic-banner