Selecteer een pagina

Een overzicht van de belangrijkste wielertochten|toertochten|fietstochten|cyclo’s voor toerfietsers/wielertoeristen in Nederland, België en daarbuiten, waaronder de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Granfondo Strade Bianche

10 maart

De Gran Fondo Strade Bianche is een cyclo over de heuvels en grind- krijtwegen in Toscane in Italië leidt over dezelfde omloop als de dameswedstrijd. Start en finish is telkens in Siena. De vrouwenomloop is 127 kilometer lang; maar telt toch 30 kilometer grindwegen in de acht sectoren. De langste daarvan is San Martino in Grania met 9;5 heuvelachtige kilometers. Le Tolfe is de laatste sector. Het lange parcours van de Gran Fondo Strade Bianche (127 km – 1350 hoogtemeters) en ook hier zien we dus geen al te lange beklimmingen; maar wel veel korte; hevige klimmetjes. De twee stukken sterrata na de eerste sector zijn nieuw in het parcours. Vooral sector 2 van 4;7 km is niet simpel; want gaat vooral bergop en heeft stukken van meer dan 10%. Monteer een klimcassette als je met een normale cadans boven wilt raken. De finishstrook die start wanneer je Siena binnenrijdt via de Fontebrandapoort en eindigt met de ongelooflijke aankomst op de Piazza del Campo maakt het afzien de moeite waard.
Het korte parcours; de Medio Fondo; is 74;5 km lang; telt 950 hoogtemeters en heeft zes sectoren; goed voor 20;5 kilometer strade bianche.

 Foto: Claudio Peri

Zelf je eigen wielerkleding ontwerpen? Kijk snel op TD Sportswear en krijg 10% Wielertochten.nl korting!

Bent u op zoek naar een locatie om te overnachten voor en/of na de toertocht? Klik hier!