Holland Classic

Ook dit jaar kun je als fietsliefhebber weer deelnemen aan het Holland Classic Wielerevent. De NTFU organiseerde in 2016 voor het eerst dit event en vanwege het succes krijgt de Holland Classic in 2017 een vervolg. Ditmaal in het voorjaar en verdeeld over 2 dagen. De formule waarbij deelnemers naar eigen inzicht lussen van 20-60 km kunnen combineren blijft gehandhaafd en ook de startlocatie blijft hetzelfde: Papendal.
Verbeterd concept
Het concept is daarom verbeterd. De lussen die allen eindigen op Papendal zijn gebleven en ook de bewaakte fietsenstalling; fietswasstraat en BikeExpo keren terug. Het programma wordt dit jaar uitgebreid naar 2 dagen. Op 5 mei kun je als MTB-liefhebber terecht; op 6 mei is het de beurt aan wielerfanaten. Op beide dagen is ook het randprogramma uitgebreid; naast fietsen en rondneuzen op de BikeExpo kun je dit jaar kijken naar de wereldtop op de UCI BMX World Cup en de Pump Battle World Series; je eigen skills testen op de pumptrack of een trialbike; je kinderen laten kennismaken met fietsen op de Daredevil Kids Playground en genieten van muziek en food van Framed Festival.

Programma
Zaterdag 5 mei
Mountainbikeroutes 20; 30 en 40 km
starttijd: 10:00 – 12:00 uur

Zondag 6 mei
Wegroutes 3 keer 60 km
starttijd 8:00 – 12:00

Fiets mee!
NTFU-leden betalen voor de Holland Classic €12;- en niet-leden €15;-. Als deelnemer aan de Holland Classic heb je gratis toegang tot het terrein met alle (side)-events. Je kunt genieten van de muziek en Foodtrucks van Framed Festival en kijken naar de UCI BMX World Cup vanaf de staantribune. Voor €7;50 kan een niet-fietsende partner ook het terrein op. Kids tot 1.40 m betalen €2;50 en kinderen onder 4 jaar zijn gratis.

Inschrijven kan via hollandclassic.nl

Datum

Organisator

leiden-classic-banner