Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Joop Zoetemelk Classic 2020 (gaat niet door)

21 maart

Het bronzen beeld van Joop Zoetemelk in Rijpwetering

Joop Zoetemelk werd op drie december 1946 in Rijpwetering geboren. Joop wordt gezien als één van de beste renners die Nederland ooit voortbracht; de Ronde van Frankrijk; Spanje en het wereldkampioenschap staan onder andere op zijn erelijst. De kampioen woont al jaren in Frankrijk. Eens per jaar komt Joop even terug naar de omgeving waar hij is opgegroeid en zijn rondjes reed; dan komt hij meerijden met de klassieker die naar hem vernoemd is. De Joop Zoetemelk Classic.

Klik hier voor een verblijfsaccommodatie in Leiden.

Wij hopen je het komend voorjaar weer in Leiden te mogen begroeten voor de tocht door het Groene Hart. Om organisatorische redenen is besloten het aantal fietsers te maximeren op 5500; het minimum aantal deelnemers van groepen bedraagt 10. Let op: er is ALLEEN voorinschrijving via de website mogelijk. Dus wie het eerst komt; die het eerst maalt! Zorg dat je er op tijd bij bent en schrijf je in op www.swift-joopzoetemelkclassic.nl.

Joop rijdt zelf mee
De Joop Zoetemelk Classic wordt door de Leidse wielervereniging Swift georganiseerd als eerbetoon aan de grootste Nederlandse wielrenner aller tijden. Joop geeft zelf het officiële startschot voor zijn Classic om 8.30 uur. Daarna gaat hij samen met familie en vrienden van start voor zijn tocht door het Groene Hart. De routes waarop hij trainde in zijn juniorentijd bij Swift.

De routes
Er kan weer gekozen worden uit de afstanden 150; 100; 75 en 50 km. Om de veiligheid van de deelnemers te verhogen zijn de routes ook dit jaar door de organisatie aangepast; waardoor niet iedereen meer langs het standbeeld van Joop in Rijpwetering kan rijden.

Organisator

L.R.T.V. Swift
Telefoon:
071-5414317|071-5414317
E-mail:
info@swift-leiden.nl|info@swift-leiden.nl
Website:
www.swift-leiden.nl/|www.swift-leiden.nl/

Locatie

Clubhuis Leidse Ren- en Toervereniging Swift
Willem van der Madeweg 1
Leiden, 2314 ZA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
(071) 541 43 17
Website:
www.swift-leiden.nl

Geef een reactie op dit product of artikel

Fietsenwinkel.nl

%d bloggers liken dit: