Marmotte Granfondo Alpes

Elke wielertoerist heeft ooit ronkende verhalen gehoord over deze gerenomeerde cyclo’s : sommigen door toedoen van de schitterende ambiance; anderen hebben het over de smeltkroes van nationaliteiten of over de prachtige en uitdagende parcoursen; inclusief de beklimming van 4 mytische Alpencols. Samengevat heeft deze Marmotte Granfondo alles in zich waar een wielerliefhebber naar op zoek is!
Op de eerste week end van juli worden alle helden van het stalen ros opnieuw op het appèl verwacht voor wat het niet te missen internationale fietsevent bij uitstek geworden is. Na de de Tour de France vormt de Marmotte Granfondo Alpes ook het belangrijkste toeristische event van de zomer in de Franse Alpen.

De organisatie heeft het aantal beschikbare plaatsen beperkt tot 7500 plaatsen. Met 6600 internationale deelnemers is het overgrote gedeelte van de deelnemers buitenlands; dit is maar liefst 88% van het deelnemersveld. Deelnemers aan de Marmote Granfondo Alpes hebben er vaak uren van training op zitten om de finish ter bereiken boven aan de top van de legandarische Alpe d’Huez; met z’n 21 haarspeldbochten; te bereiken. Het vraagt moed; opoffering en volharding om deze uitdaging over de Glandon; Télégraphe; Galibier en Alpe d’Huez aan te gaan.

Of ze nu gekomen zijn voor een scherpe tijd of ‘louter en alleen’ om de finish te bereiken; elke deelnemer gaat naar huis met het tevreden gevoel van de uitdaging te zijn aangegaan.

Sunweb heeft een aantal aantrekkelijke autovakanties in de aanbieding. Kijk hier verder.

Datum

leiden-classic-banner