Toerversie Ronde van Drenthe

Ervaar voorafgaand aan de Women’s WorldTour en de Ronde van Drenthe voor heren hoe het is om de VAMberg en de keienstroken te bedwingen. Ervaar het gevoel van de prof van het rijden over deze obstakels.

ROUTES

Routes zijn volledig uitgepijld. Verzorging bij start/finish en onderweg en attentie na afloop. Op deze dag heeft u de mogelijkheid om kennis te maken met de “enige” berg in Drenthe. Met het deelnemen aan deze toerversie fietst u over de kuitenbijter die menig wielrenner en -renster in de finale van hun wedstrijd parten heeft gespeeld. U kunt nu zelf ervaren wat het is om deze berg te bestrijden! Voor de deelnemers aan de langste afstand staan daarnaast een aantal kilometers onvervalste Drentse keien te wachten. Soms kunt u kiezen voor het naastgelegen fietspad; soms is er geen alternatief. U kunt verder genieten van de mooie provincie Drenthe via mooie fietspaden en rustige binnenwegen.

ORGANISATIE

De organisatie is in handen van de Stichting Ronde van Drenthe in samenwerking met TC De Peddelaars uit Hoogeveen en Stichting Valthe-Groningen-Valthe. De toerversie wordt mede mogelijk gemaakt door BRS Reclame uit Hoogeveen. De starttijd van alle afstanden is tussen 07.45-08.45 uur vanuit Theater – Congrescentrum De Tamboer; Hoofdstraat 17 in Hoogeveen. Uiterlijk 08:45 dient u gestart te zijn i.v.m. sluiting van de VAM-berg om 11:00 uur. De controle bij de finish sluit om 14:30 uur.
Onderweg zullen enkele stempelposten worden ingericht. Verzorging bij start/finish is gratis. De andere controleplaatsen rekenen fietsvriendelijke tarieven. Was- en kleedgelegenheid na de tocht is bij Het Activum; Sportveldenweg 1 in Hoogeveen (sportpark Bentinckspark).

NIEUW!

Tijdens de 120 km toerversie van De Ronde van Drenthe dagen wij u uit om onder het toerfietsen en de normale route volgend deel te nemen aan de tijdrit “Kleintje Parijs – Roubaix”. 4 kilometer échte Drentse Keien krijgt u voor de kiezen. 4 kilometer kuitenbijters door het Valther Bos. Na deze race tegen de klok zult u hetzelfde gevoel hebben als de echte profs. Een dag leven als een prof! Er zal in deze tijdrit in een aantal categorieën worden gestart en er zijn naast de bekende Eeuwige Roem een aantal aardige prijzen te winnen.

GOEDE DOELEN

De opbrengst gaat gedeeltelijk naar het goede doelen. Dit jaar is gekozen voor Drentse ziekenhuizen en Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen.
Met uw inschrijfnummer maakt u tevens kans op een mooie prijs bij de verloting die na afloop van de Rondes van Drenthe wordt gehouden. De uitslag wordt ook bekend gemaakt op deze site.

Datum

leiden-classic-banner