Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Veenendaal-Veenendaal 2020 (geannuleerd)

11 april

Veenendaal-Veenendaal is een toertocht die vertrekt uit Veenendaal. De afstanden die gefietst kunnen worden zijn: 105; 135 km. De organisatie heeft weer haar best gedaan een zo’n mooi mogelijke toertocht uit te zetten. Op zoek een plek om te overnachten in Veenendaal of regio?

Veenendaal-Veenendaal is een zeer populaire toertocht in het begin van het seizoen. De route gaat langs de mooiste beklimmingen op de Utrechts Heuvelrug; de Veluwezoom en diverse andere delen van Midden-Nederland. Met de start in Veenendaal; direct naast de snelweg; een ideaal vertrekpunt.

De officiële route vertrekt direct richting de Amerongse berg om daarna via de weilanden richting Wageningen te rijden. Hier pakt de route de zeer populaire autoluwe Lekdijk op. Na de doorsteek richting Doorwerth wordt de fantastische Italiaanseweg beklommen. Veel fietsers worden hier op slag verliefd op deze beklimming. Daarna wordt door de buitenwijken en stadsparken van Arnhem de weg richting de Veluwezoom ingezet waar zowel de Zijpenberg vanuit Rozendaal als de Posbank worden beklommen.

De terugweg gaat over het achterland van de Veluwezoom richting Nederrijn. Eenmaal bij de Lekdijk aangekomen is het vaak stoempen tegen de westerwind. Alsof je tegen een zware bergcol opklimt. Het mooiste stuk is daarbij de Grebbedijk richting de Grebbeberg. Wie niet al volledig stuk zit door de wind; kan het laatste stukje energie eruit persen op de venijnige beklimming.

Ondanks dat Veenendaal-Veenendaal niet permanent is aangegeven is de tocht het hele jaar door prima te rijden. Door de route langs de Nederrijn is er altijd een oriëntatiepunt; ook voor degene die deze regio niet goed kennen. Bovendien is de bewegwijzering in dit gedeelte van Nederland prima in orde. Wie de plaatsnamen kan onthouden komt een heel eind. Kortom; met een beetje huiswerk en creativiteit kom je in deze regio een heel eind.

Locatie

Axa Valeirenners
Waardgelder 3
Veenendaal, 3905 TH Nederland

Organisator

Axa Valleirenners
Telefoon:
0318-528595
Website:
https://www.axavalleirenners.nl/

Overige informatie

Verblijfsaccomodatie
<a href="http://www.axa-valleirenners.nl/">https://www.booking.com/region/nl/utrecht.html?aid=807058 </a>
Te rijden afstanden
105- 135 km

Geef een reactie op dit product of artikel

Fietsenwinkel.nl

%d bloggers liken dit: