1-MVDP-1

door | dec 20, 2023 | Nieuws, Wielercolumn Ab | 0 Reacties

Het lange wachten is over. Ik kruip met behulp van mijn stoïcijnse mindset langzaam uit het zwarte wielergat nu de dagen alweer langer worden en Mathieu van der Poel weer op zijn fiets stapt. Mijn knie werkt na een ongelukkige val met mijn stadsfiets (!) overigens niet mee. Mijn gepimpte tweedehands Cube Beach/Gravel MTB moet nog even geduld hebben.

Uitgerekend in de woonplaats van aartsrivaal Wout van Aert, Herentals, maakte Mathieu van der Poel dit seizoen zijn entree in het veldrijden.

Net als zijn donkergrijze Lamborghini Urus, nummerplaat 1-MVDP-1, vloog hij over het parcours. Matje reed sneller, rende harder de klimmetjes op en sneed de bochten scherper aan dan al zijn ‘concurrenten’ die werden gedeclasseerd. Die zagen hem pas op het podium terug. Pidcock, die ook zijn eerste cyclocross reed, werd knap tweede. Het wachten is op de confrontatie met zijn eeuwige rivaal Wout van Aert.
Mathieu is trouwens al maanden niet naar de kapper geweest en gaat de strijd in het veld aan met een heus nektapijt. De natuurlijke spoiler maakt de wielerheld nog sneller. Ziet er niet uit, maar belooft wat voor de monumenten in het voorjaar van het wielerseizoen 2024.

Ab+

Meer columns van Ab

Voorjaar. Tis Koers!

Voorjaar. Tis Koers!

Net als Mathieu heb ik een lekkere winter gedraaid. Iets minder aansprekende uitslagen dan Matje, maar goed. Ik was best tevreden met een top100-notering in de Beachraces Egmond en Scheveningen. Tussendoor wel wat KOMmetjes herovert op mijn favoriete parcours Leiden -...

Zandhappen

Zandhappen

Twee maanden in het jaar wordt de wielerdiscipline Beachracen beoefend. Naast het wegracen en het mountainbiken is dit een geweldige discipline. Zeker bij een ondergaand zonnetje, een verdwaalde zeehond en de sierlijke strandlopertjes. Wel is het zaak om speciale...

Matje

Matje

In een onbewaakt moment was ik vorige week van mijn stadsfiets gevallen en had mijn knie geblesseerd. Bad timing, want ik zat op mijn Specialized MTB net lekker in een flow. Om mijn frustratie een plek te geven ging ik, net als vorig jaar, naar Antwerpen voor de...

Wielertochten.nl appeltaartjestest 2023

Wielertochten.nl appeltaartjestest 2023

Wielrenners en appeltaart zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na of halfweg het fietsrondje genieten van een cappuccino en een appeltaartje - tegenwoordig zonder slagroom - zorgt bij deze gesjeesde cyclist voor een geluksmoment. Mijn energie- en endorfine level...

IL Lombardia

IL Lombardia

Voordat ik in het zwarte (wielren) gat zou vallen werd afgelopen zaterdag Il Lombardia gereden, de traditionele seizoenafsluiter in Noord-Italië.

#samenwinnen

#samenwinnen

Sepp Kuss, de superknecht van Jumbo-Visma heeft de Vuelta van 2023 gewonnen. Jumbo-Visma hinkte op twee gedachten in de laatste week maar besloot na veel media-gezeik de rode trui om de schouders van Amerikaan Kuss te houden. Met de winst van de Vuelta voltooit Jumbo...