Binnen in de kuil

door | dec 12, 2021 | Wielercolumn Ab | 0 Reacties

Maatje Tiem had zijn MTB-fiets weer eens uit het vet gehaald om op de Utrechtse heuvelrug zijn benen te laten spreken. Voordat ik hem ophaalde in de Volvo moest ik door een plotselinge afloper hals over kop mijn soigneurs van Budget Bike op het Levendaal aan het werk zetten. Na een snelle pitstop waar Red Bull nog een puntje aan kan zuigen hadden ze mijn afgetrapte, maar gesoigneerde, zwart/witte Cube Aim MTB weer tot leven gewekt.

We gingen sinds lange tijd weer eens een georganiseerd ATB/gravel-tochtje rijden. ‘Where the streets have no name’ – is dat ook geen liedje? – in Lage Vuursche was de toertocht die ons mocht verwelkomen. Flauwe naam, maar wel had #WTSHNN een fraai lowlands-achtig festivalterrein uit de grond gestampt. Dit MTB-walhalla lag direct naast het prachtig gelegen boscafé ‘Buiten in de kuil’. Hoewel we er top gesoigneerd uitzagen werd ons toch de toegang ontzegd tot het festivalterrein bij gebrek aan inschrijving. Logisch, maar was voor mij toch reden voor een klein handgemeen. Bebloed zochten we als partycrashers een stukje verderop in het bos de uitgepijlde route. Eenmaal op de overigens belabberde uitgepijlde route racete we als een soort Max Verstappen over het modderige parcours. Door onze excellente stuurmanskunst combineert met een gezonde dosis agressie manoeuvreerde we tussen de bomen en uitstekende boomwortels. Met speels gemak vlogen we over het technische circuit met steile klimmetjes en scherpe bochten. Het prachtige zonnige weer gaf nog meer kleur aan deze wonderlijke dag in het herfstachtige bos.

Ondanks de gebrekkige uitpijling en slechte navigatie-kunsten van onze fellow MTB-ers vonden de uitgang van het MTB-labyrint. Omdat we niet ons niet meer welkom voelden we bij #WTSHNN zochten we een plekje bij boscafé ‘Buiten in de kuil’. Met onze charmes verwierven we een plekje binnen. ‘Binnen in de kuil’ genoten we na de inspanning van een kop lauwe en flauwe erwtensoep en een broodzak (?!). We zwaaiden nog even naar de pedante #WTSHNN-organisatie voordat we ons in de Volvo met onze onherkenbare MTB-fietsen uit de voeten maakten.

Ab+

Meer columns van Ab

Via Joop, via Roma

Via Joop, via Roma

Ik zag dat de omgekeerde Nederlandse vlaggen waren vervangen door BoerBurgerBeweging-vlaggen. Achterin het groepje wielrenners had ik alle tijd om de omgeving in me op te nemen. Wel bleef ik op mijn hoede voor de boeren-dictatuur zeker na hun glorieuze winst van de...

Strade

Strade

Het was een heerlijk weekendje als je van sport houd. Mijn vrouw en zoon zochten hun heil in het theater. Als een straaljager vloog tiener Jordan Stolz zaterdag en zondag over het ijs van een vol Thialf. Op het open Nederlands kampioenschap blies het jonge Amerikaanse...

Trappen Trut!

Trappen Trut!

Met het mes tussen de tanden vloog ik in Meijendel een paar dames op de racefiets voorbij die lekker aan het keuvelen waren. In mijn gedachten maakte ik de opmerking 'Trappen Trut'. Klinkt denigrerend maar als de Belgische veldrijdster Julie Brouwers deze quote mag...

Beach modus

Beach modus

Beachclub Aloha op Scheveningen was zondag het verzamelpunt van de Nederlandse beachrace elite. Tussen de golfsurfers haalde ik met mijn afgetrapte Cube MTB mijn startnummer op. 401, ik had niets anders verwacht dan het kopmanschap. Ik viel met mijn oude Cube wel een...

Antwerpen Kriscross

Antwerpen Kriscross

Oranje kan mij, ondanks het perfecte catenaccio voetbal op het WK in Qatar, niet bekoren. Wat mij betreft liever in achtste finale eruit met attractief aanvallend voetbal dan wereldkampioen worden met het flauwe reactieve masterplan van Louis. Om mijn frustratie een...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.