Jip en Mathieu

door | apr 8, 2024 | Lifestyle & fun, Nieuws, Wielercolumn Ab | 0 Reacties

Voordat ik superheld MVDP op de betonnen wielerbaan in Roubaix als eerste zou zien finishen moest ik eerst zelf aan de bak.

Jip van den Bos – cycling babe – herself had mij uitgenodigd om op Super Cycling Sunday mijn indrukwekkende wattages te laten zien op de kasseien van het Westland. Bij Van Scheijndel Wielersport in ‘s-Gravenzande komt normaal gesproken geen hond, maar toen Femme Fatale Jip haar komst op de socials aankondigde liep de wielerzaak bommetje vol. Op Super Cycling Sunday reed ik – voor Jip – graag de kasseien uit de straat. Net als MVDP vloog ik over Westlandse kasseienstroken. Niet met mijn Specialized Allez Elite, maar op mijn 29’ inch Beach bike met brede tubes. De Ambassadrice van Shimano was duidelijk onder de indruk. Helaas moest ik mijn overdreven dadendrang bekopen met het lossen uit de kopgroep. Ik waaide uit de waaier omdat de weg te smal was. Ook Jip zat aan het elastiek, maar de ex-wielrenster van Jumbo-Visma kon de laatste plaats in de waaier op karakter behouden.
Na 1,5 uur harken tegen de wind in – en een appeltaartje onderweg – kwam ik uitgepierd terug bij Van Scheijndel. Ik was nog net op tijd voor de Q & A van Jip die al was gefinisht. De spontane Eurosport presentatrice plaatste op haar Insta-account een foto van ons onderonsje voor de wedstrijd.

Ik was ruimschoots op tijd om MVDP met twee vingers in zijn neus Parijs-Roubaix voor de tweede keer te zien winnen. Met een monumentale solo van bijna 60 kilometer declasseerde hij zijn ‘concurrenten’. Hij gaat zoveel harder over de kasseien dan de rest, dat is echt bizar. Alleen Merkx deed dat. Het voetbal heeft Johan Cruyff, het wielrennen Mathieu van der Poel. Luik-Bastenaken-Luik is het volgende monument op zijn bingokaart. Pogacar is gewaarschuwd.

Ab+

Meer columns van Ab

Giro di Pogi III

Giro di Pogi III

Halverwege de tweede week werd er gesprint in het Adriatische kustplaatsje Francavilla del Mare. Op het biljartlaken vlakke parcours was Jonathan Milan voor de tweede keer in deze Giro de snelste. Ook de 13e etappe naar Cento in regio Emilia-Romagna won de Italiaanse...

Giro di Pogi II

Giro di Pogi II

Donderdag 9 mei stond een Mini-Strade Bianche op het programma met drie ‘steratti’ stroken in de laatste 50 kilometer. Op de beklimming naar het prachtige Toscaanse stadje Volterra - in ver verleden ook opgefietst - ontstaat een kopgroep met o.a. Groves (!),...

Giro di Pogi

Giro di Pogi

Wat hebben we genoten van het wielervoorjaar. De lange magistrale solo's van MVDP en Pogacar, maar ook het gemis aan duels tussen favorieten en de vele nare valpartijen. Ook in de eerste grote ronde, de Giro d'Italia, geen topduel tussen de favorieten. Want geen Remco...

Feestje op La Redoute

Feestje op La Redoute

Op mijn 58e verjaardag, 21 april, trakteerde ik mezelf op een wielerfeestje. Ik ben niet zo van verjaardagen, zeker mijn eigen niet. Na de plichtplegingen thuis - klein taartje en alleraardigst boekje met Oosterse wijsheden - nam ik al vroeg de benen. Ik gooide mijn...

Vlaams wielerfeestje

Vlaams wielerfeestje

Al maanden keek Vlaanderen en wij, wielerliefhebbers, uit naar het duel tussen Mathieu van der Poel en van Aert. Zou Wout, met een andere voorbereiding, het gat naar Mathieu kunnen dichten en zijn eerste monument winnen ? Maar tijdens Dwars door Vlaanderen sloeg het...

La Primavera!

La Primavera!

La Primavera. Waarschijnlijk het mooiste woord uit de Italiaanse vocabulaire. Het voorjaar is voor iedereen een kans - mocht dat nodig zijn - om opnieuw te beginnen. In de wielerwereld is het de dag van het eerste monument. Het was ook echt lente in omgeving Leiden,...