Tour de Daan II

door | sep 19, 2020 | Nieuws, Wielercolumn Ab | 0 Reacties

Ik werd om 6.30u wakker in de Airbnb van een schore kraaiende haan. Zijn overdreven ‘Haantjesgedrag’ kan hij beter aan ons overlaten en bovendien past het niet bij de ontspannen sfeer van de omgeving. 

Mijn fietsoutfit voor de parcoursverkenning van de tijdrit op zaterdag had ik die avond daarvoor al klaar gelegd. Specialized shirt met rode S accenten, zwarte broek en bijpassende rode Specialized sokken. Ik moet er natuurlijk wel een beetje gesoigneerd uitzien bovenop La Planche des Belles Filles. Bij de boulangerie kocht ik een croissantje en een Eclairs voor de broodnodige energie op weg naar boven. Mijn ketonen drankje had ik vlak daarvoor al – stiekem – ingenomen. Hiermee moest ik des Belles Filles opvliegen. 

Ik kwam echter nooit boven.  Op de steile eerste twee kilometer van de klim krijg ik eerst panne en daarna stond ik geparkeerd. Voor deze slotklim had ik twee klimmetjes – lopers – goed verteerd, maar de duinen bij Katwijk – Wassenaar zijn verre van een goede voorbereiding op de mooie dames. Mijn herseninfarct in 2017 hielp natuurlijk ook niet. 

Het TT parcours gaat op en af, een ideaal parcours voor Dumoulin die zijn zinnen op de tijdrit van zaterdag heeft gezet. Knechten is leuk maar winnen is leuker. 

Onder het genot van een Penache en een Monaco zagen we in onze stamskihut op Amsterdams peil dat Sunweb een derde dagzege wegkaapte. De avontuurlijke ploeg heeft mede deze Tour gekleurd. 

Die avond bij de avondetappe bespraken we het plan de campagne voor de TT van morgen. Gezien die kutfransen alle toegangswegen om 5.00u afsluiten vroegen we ons af hoe we de immobiele Daan aan het TT parcours – 3km verderop – kregen. Een geleende rolstoel van Airbnb patronne Brigitte hebben we achter de hand. Maar mijn hoop is gevestigd op coureur Erik die met een escape route de Gendarmerie te slim af zou zijn. Vader Daan, oud misdienaar, bad intussen weesgegroetjes in het Frans. 

Ab+

Meer columns van Ab

#samenwinnen

#samenwinnen

Sepp Kuss, de superknecht van Jumbo-Visma heeft de Vuelta van 2023 gewonnen. Jumbo-Visma hinkte op twee gedachten in de laatste week maar besloot na veel media-gezeik de rode trui om de schouders van Amerikaan Kuss te houden. Met de winst van de Vuelta voltooit Jumbo...

Vuelta. Wie van de drie?

Vuelta. Wie van de drie?

In de Koninginnenrit naar de Tourmalet was de Vuelta met nog 89 kilometer te gaan naar de klote voor topfavoriet Evenepoel. Hij stond op de eerste col van de dag, d'Aubisque, al geparkeerd terwijl Jumbo fluitend naar boven reed. Dat de Belg hier al zou kraken had...

Chaotisch Spaans wielerweekend

Chaotisch Spaans wielerweekend

Het eerste weekend van de Vuelta was een chaotisch weekend. De organisatie is bijna traditiegetrouw een zooitje wat resulteerde in een bizarre ploegentijdrit de eerste etappe. Ook het weer hielp niet mee. Tijdens de Gran Salida in Barcelona regende het pijpenstelen en...

Wielerfiesta

Wielerfiesta

Met de imposante startlijst in de Vuelta 2023 en het uitdagende parcours belooft de Vuelta een wielerfeestje te worden. Vamos!

CAPITAL MVDP

CAPITAL MVDP

Het was een atypisch WK parcours in Schotland. Een aanloop van rond de 120 km - één klimmetje, de Crow Road - en vervolgens 10 rondjes à 14,3 kilometer in het centrum van Glasgow. Een veredelde kermiskoers als WK, het is weer eens wat anders. De kermiskoers was 271...

%d bloggers liken dit: