Tour de Daan II

door | sep 19, 2020 | Nieuws, Wielercolumn Ab | 0 Reacties

Ik werd om 6.30u wakker in de Airbnb van een schore kraaiende haan. Zijn overdreven ‘Haantjesgedrag’ kan hij beter aan ons overlaten en bovendien past het niet bij de ontspannen sfeer van de omgeving. 

Mijn fietsoutfit voor de parcoursverkenning van de tijdrit op zaterdag had ik die avond daarvoor al klaar gelegd. Specialized shirt met rode S accenten, zwarte broek en bijpassende rode Specialized sokken. Ik moet er natuurlijk wel een beetje gesoigneerd uitzien bovenop La Planche des Belles Filles. Bij de boulangerie kocht ik een croissantje en een Eclairs voor de broodnodige energie op weg naar boven. Mijn ketonen drankje had ik vlak daarvoor al – stiekem – ingenomen. Hiermee moest ik des Belles Filles opvliegen. 

Ik kwam echter nooit boven.  Op de steile eerste twee kilometer van de klim krijg ik eerst panne en daarna stond ik geparkeerd. Voor deze slotklim had ik twee klimmetjes – lopers – goed verteerd, maar de duinen bij Katwijk – Wassenaar zijn verre van een goede voorbereiding op de mooie dames. Mijn herseninfarct in 2017 hielp natuurlijk ook niet. 

Het TT parcours gaat op en af, een ideaal parcours voor Dumoulin die zijn zinnen op de tijdrit van zaterdag heeft gezet. Knechten is leuk maar winnen is leuker. 

Onder het genot van een Penache en een Monaco zagen we in onze stamskihut op Amsterdams peil dat Sunweb een derde dagzege wegkaapte. De avontuurlijke ploeg heeft mede deze Tour gekleurd. 

Die avond bij de avondetappe bespraken we het plan de campagne voor de TT van morgen. Gezien die kutfransen alle toegangswegen om 5.00u afsluiten vroegen we ons af hoe we de immobiele Daan aan het TT parcours – 3km verderop – kregen. Een geleende rolstoel van Airbnb patronne Brigitte hebben we achter de hand. Maar mijn hoop is gevestigd op coureur Erik die met een escape route de Gendarmerie te slim af zou zijn. Vader Daan, oud misdienaar, bad intussen weesgegroetjes in het Frans. 

Ab+

Meer columns van Ab

Via Joop, via Roma

Via Joop, via Roma

Ik zag dat de omgekeerde Nederlandse vlaggen waren vervangen door BoerBurgerBeweging-vlaggen. Achterin het groepje wielrenners had ik alle tijd om de omgeving in me op te nemen. Wel bleef ik op mijn hoede voor de boeren-dictatuur zeker na hun glorieuze winst van de...

Strade

Strade

Het was een heerlijk weekendje als je van sport houd. Mijn vrouw en zoon zochten hun heil in het theater. Als een straaljager vloog tiener Jordan Stolz zaterdag en zondag over het ijs van een vol Thialf. Op het open Nederlands kampioenschap blies het jonge Amerikaanse...

Trappen Trut!

Trappen Trut!

Met het mes tussen de tanden vloog ik in Meijendel een paar dames op de racefiets voorbij die lekker aan het keuvelen waren. In mijn gedachten maakte ik de opmerking 'Trappen Trut'. Klinkt denigrerend maar als de Belgische veldrijdster Julie Brouwers deze quote mag...

Beach modus

Beach modus

Beachclub Aloha op Scheveningen was zondag het verzamelpunt van de Nederlandse beachrace elite. Tussen de golfsurfers haalde ik met mijn afgetrapte Cube MTB mijn startnummer op. 401, ik had niets anders verwacht dan het kopmanschap. Ik viel met mijn oude Cube wel een...

Antwerpen Kriscross

Antwerpen Kriscross

Oranje kan mij, ondanks het perfecte catenaccio voetbal op het WK in Qatar, niet bekoren. Wat mij betreft liever in achtste finale eruit met attractief aanvallend voetbal dan wereldkampioen worden met het flauwe reactieve masterplan van Louis. Om mijn frustratie een...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.