La dolce vita II

door | jul 28, 2022 | Wielercolumn Ab | 0 Reacties

In de ochtend haalde ik met mijn MTB verse croissantjes door het loop annex fietspad af te rijden direkt langs het Comomeer. Een kadootje bij de opkomende zon en de daarbij schittering op het water. Een cappuccino tussen de lokalen in de plaatselijke Sportsbar (?!) die onderling de klusjes verdelen riep bij mij het ultieme vakantiegevoel op. 

Na het rondje hardlopen van Ing langs het meer en het 'uitslapen' van Job genoten we van het ontbijt op ons terras. Waarom hebben we dit prachtige huis maar voor vier nachten geboekt gvd? 

Voordat we verder trokken naar de Ligurische kust maakten we een boottocht naar onder andere Veranna waar we de imposante Villa Monastero bezochten. In de botanische tuin bezaaid met Romeinse zuilen, eeuwenoude bomen en beelden ontmoetten we aan een marmeren tafel de wereldberoemde Amerikaanse schrijver Stephen Bonelli die net het script van zijn play 'Socrates' had afgemaakt. Na wat filosofisch geleuter over zijn toneelstuk over wie is nou wiser, Plato of Socrates, zochten we onze casa weer op. 

Alvorens we met tranen in onze ogen afscheid namen van het Comomeer en afzakten naar de Ligurische kust bezochten we met 38 graden de beroemde Villa Balbianelli. Met een paar mooie instapics van de prachtige botanische tuin op zak zochten we snel verkoeling in onze vervangende auto. Viel verdomd niet mee om zijn automatische snufjes te doorgronden of is het de leeftijd?

Na tweeëneenhalf uur kachelen bereikten we onze casa Sofia in het ieniemienie bergdorp Vignana met een prachtige view op Levanto en zijn kustlijn. Net als heel Europa ging ook Levanto gebukt onder de tropische hitte. Misschien waren onze 'gesprekken' daarom wel af en toe verhit. Geen airco in de casa maar twee fans brachten de broodnodige verkoeling. In de ochtend en in de avond lag onze casa sowieso uit de zon. 

We waren hier gekomen voor Cinque Terre. Half jaren negentig hebben Ing en ik de vijf prachtige kustdorpjes tegen de rotsen over het voetpad bezocht. Dat zat er gezien de ziedende hitte en mijn gesteld niet in. Overigens gingen Job en Ing gezien de hitte ook liever met de boot. Gelukkig maar want op de boot zagen we in de verte twee dolfijnen synchroonzwemmen. Helemaal niet gelopen? Ja hoor, Ing en Job naar Bonassola en ab+ pakte il treno.

Al snel hadden we na dagje spiaggia of Cinque Terre onze stamkroeg gevonden, La Vineria aan Piazza Staglieno. Nog nooit zo'n lekker en uitgebreid van een aperitivo genoten. Bij het horen van Duran Duran 'save a prayer' als achtergrondmuziek was ik helemaal verkocht. Ik was alleen minder gecharmeerd van de stinkende sigaret in mijn gezicht van de Italiaanse mama die op mijn schoot zat (?!). 

Na een hotline met mijn prive monteur – dank je Peter – bracht de technisch hoogbegaafde Toyota Carolla ons na Levanto naar Agriturismo Il Milin, even buiten Asti. Voor een appel en een ei genoten we van de vers gemaakte streekproducten en het grote zwembad. Na twee donder en bliksem nachten trokken we afgekoeld via een tussenstop in La douce France (Bèze) inclusief een doos vol eclairs huiswaarts. 

Ab+

Meer columns van Ab

Via Joop, via Roma

Via Joop, via Roma

Ik zag dat de omgekeerde Nederlandse vlaggen waren vervangen door BoerBurgerBeweging-vlaggen. Achterin het groepje wielrenners had ik alle tijd om de omgeving in me op te nemen. Wel bleef ik op mijn hoede voor de boeren-dictatuur zeker na hun glorieuze winst van de...

Strade

Strade

Het was een heerlijk weekendje als je van sport houd. Mijn vrouw en zoon zochten hun heil in het theater. Als een straaljager vloog tiener Jordan Stolz zaterdag en zondag over het ijs van een vol Thialf. Op het open Nederlands kampioenschap blies het jonge Amerikaanse...

Trappen Trut!

Trappen Trut!

Met het mes tussen de tanden vloog ik in Meijendel een paar dames op de racefiets voorbij die lekker aan het keuvelen waren. In mijn gedachten maakte ik de opmerking 'Trappen Trut'. Klinkt denigrerend maar als de Belgische veldrijdster Julie Brouwers deze quote mag...

Beach modus

Beach modus

Beachclub Aloha op Scheveningen was zondag het verzamelpunt van de Nederlandse beachrace elite. Tussen de golfsurfers haalde ik met mijn afgetrapte Cube MTB mijn startnummer op. 401, ik had niets anders verwacht dan het kopmanschap. Ik viel met mijn oude Cube wel een...

Antwerpen Kriscross

Antwerpen Kriscross

Oranje kan mij, ondanks het perfecte catenaccio voetbal op het WK in Qatar, niet bekoren. Wat mij betreft liever in achtste finale eruit met attractief aanvallend voetbal dan wereldkampioen worden met het flauwe reactieve masterplan van Louis. Om mijn frustratie een...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.