La dolce vita

door | jul 19, 2022 | Wielercolumn Ab | 0 Reacties

Na lang wikken wegen – Kroatië, Griekenland en Scandinavië – vonden we het weer eens tijd voor Italië met vakantie. De insta account 'Lakecomo_boat' trok ons over de streep. 

Maar voordat we konden genieten van het Comomeer, maakte we een tussenstop in het Zwarte Woud. De Volvo had zich kranig geweerd. Mijn vrouw hield toen al haar hart vast bij de aanstaande (file) voor de Gotthardtunnel. Mijn vrouw kreeg – gebeurt niet vaak – gelijk. Mijn Volvo maatje – volgend jaar 10 jaar jubileum – vond het in de file naar de Gotthardtunnel welletjes. Hoezo zijn we eigenlijk via de Gotthardtunnel gegaan? Na wat gesputter en stank was ik blij dat we de Volvo in het plaatsje Wassen konden 'parkeren'. 

Na een analyse van Pierre van de Pannenhilfe – via de ANWB – en double check met mijn privé-monteur thuis werd de Volvo op de trailer getakeld. De tranen sprongen in mijn ogen na zoveel ondraaglijk leed. 

Na €25 beltegoed en 3u aan de telefoon met de ANWB en de ING  – thanks Ing – konden we in Airolo (IT) de volgende dag een vervangende auto ophalen. Nu nog een slaapplaats in gehucht Erstfeld, vol met gestrande vakantiegangers… Naast de garage waar de Volvo stond uit te huilen vonden we Gasthuis 'Albert' die ons wel onderdak wilden bieden voor een astronomisch Zwitsers bedrag. We zochten die avond troost bij twee op leeftijd zijnde maar vermakelijke Rotterdammers die vanuit Zuid-Italië twee motoren aan gort hadden gereden. 

Mijn vrouw die al wilde interrailen kreeg haar zin. De volgende ochtend gingen met de trein naar Airolo, een adembenemende reis door het Gotthard gebied. Na een kort handgemeen met de taxichauffeur, stond in Airolo een Toyota Corolla station klaar die ons naar Pianello dello Lario aan het Comomeer bracht. Ik moet denken aan 'mijn' stoïcijnse leer, hoe meer we worstelen hoe groter de voldoening als iets wel lukt. Zo voelde het ook toen we ons ons stijlvolle vakantiehuis met Romeinse bogen zagen. We voelden ons gezegend met het prachtige oude wijnhuis inclusief kingsize balkon met panorama view op het Comomeer en strandje op 50 meter. La dolce vita lacht ons toe. 

Ab+

Meer columns van Ab

#samenwinnen

#samenwinnen

Sepp Kuss, de superknecht van Jumbo-Visma heeft de Vuelta van 2023 gewonnen. Jumbo-Visma hinkte op twee gedachten in de laatste week maar besloot na veel media-gezeik de rode trui om de schouders van Amerikaan Kuss te houden. Met de winst van de Vuelta voltooit Jumbo...

Vuelta. Wie van de drie?

Vuelta. Wie van de drie?

In de Koninginnenrit naar de Tourmalet was de Vuelta met nog 89 kilometer te gaan naar de klote voor topfavoriet Evenepoel. Hij stond op de eerste col van de dag, d'Aubisque, al geparkeerd terwijl Jumbo fluitend naar boven reed. Dat de Belg hier al zou kraken had...

Chaotisch Spaans wielerweekend

Chaotisch Spaans wielerweekend

Het eerste weekend van de Vuelta was een chaotisch weekend. De organisatie is bijna traditiegetrouw een zooitje wat resulteerde in een bizarre ploegentijdrit de eerste etappe. Ook het weer hielp niet mee. Tijdens de Gran Salida in Barcelona regende het pijpenstelen en...

Wielerfiesta

Wielerfiesta

Met de imposante startlijst in de Vuelta 2023 en het uitdagende parcours belooft de Vuelta een wielerfeestje te worden. Vamos!

CAPITAL MVDP

CAPITAL MVDP

Het was een atypisch WK parcours in Schotland. Een aanloop van rond de 120 km - één klimmetje, de Crow Road - en vervolgens 10 rondjes à 14,3 kilometer in het centrum van Glasgow. Een veredelde kermiskoers als WK, het is weer eens wat anders. De kermiskoers was 271...

%d bloggers liken dit: