La dolce vita

door | jul 19, 2022 | Wielercolumn Ab | 0 Reacties

Na lang wikken wegen – Kroatië, Griekenland en Scandinavië – vonden we het weer eens tijd voor Italië met vakantie. De insta account 'Lakecomo_boat' trok ons over de streep. 

Maar voordat we konden genieten van het Comomeer, maakte we een tussenstop in het Zwarte Woud. De Volvo had zich kranig geweerd. Mijn vrouw hield toen al haar hart vast bij de aanstaande (file) voor de Gotthardtunnel. Mijn vrouw kreeg – gebeurt niet vaak – gelijk. Mijn Volvo maatje – volgend jaar 10 jaar jubileum – vond het in de file naar de Gotthardtunnel welletjes. Hoezo zijn we eigenlijk via de Gotthardtunnel gegaan? Na wat gesputter en stank was ik blij dat we de Volvo in het plaatsje Wassen konden 'parkeren'. 

Na een analyse van Pierre van de Pannenhilfe – via de ANWB – en double check met mijn privé-monteur thuis werd de Volvo op de trailer getakeld. De tranen sprongen in mijn ogen na zoveel ondraaglijk leed. 

Na €25 beltegoed en 3u aan de telefoon met de ANWB en de ING  – thanks Ing – konden we in Airolo (IT) de volgende dag een vervangende auto ophalen. Nu nog een slaapplaats in gehucht Erstfeld, vol met gestrande vakantiegangers… Naast de garage waar de Volvo stond uit te huilen vonden we Gasthuis 'Albert' die ons wel onderdak wilden bieden voor een astronomisch Zwitsers bedrag. We zochten die avond troost bij twee op leeftijd zijnde maar vermakelijke Rotterdammers die vanuit Zuid-Italië twee motoren aan gort hadden gereden. 

Mijn vrouw die al wilde interrailen kreeg haar zin. De volgende ochtend gingen met de trein naar Airolo, een adembenemende reis door het Gotthard gebied. Na een kort handgemeen met de taxichauffeur, stond in Airolo een Toyota Corolla station klaar die ons naar Pianello dello Lario aan het Comomeer bracht. Ik moet denken aan 'mijn' stoïcijnse leer, hoe meer we worstelen hoe groter de voldoening als iets wel lukt. Zo voelde het ook toen we ons ons stijlvolle vakantiehuis met Romeinse bogen zagen. We voelden ons gezegend met het prachtige oude wijnhuis inclusief kingsize balkon met panorama view op het Comomeer en strandje op 50 meter. La dolce vita lacht ons toe. 

Ab+

Meer columns van Ab

Via Joop, via Roma

Via Joop, via Roma

Ik zag dat de omgekeerde Nederlandse vlaggen waren vervangen door BoerBurgerBeweging-vlaggen. Achterin het groepje wielrenners had ik alle tijd om de omgeving in me op te nemen. Wel bleef ik op mijn hoede voor de boeren-dictatuur zeker na hun glorieuze winst van de...

Strade

Strade

Het was een heerlijk weekendje als je van sport houd. Mijn vrouw en zoon zochten hun heil in het theater. Als een straaljager vloog tiener Jordan Stolz zaterdag en zondag over het ijs van een vol Thialf. Op het open Nederlands kampioenschap blies het jonge Amerikaanse...

Trappen Trut!

Trappen Trut!

Met het mes tussen de tanden vloog ik in Meijendel een paar dames op de racefiets voorbij die lekker aan het keuvelen waren. In mijn gedachten maakte ik de opmerking 'Trappen Trut'. Klinkt denigrerend maar als de Belgische veldrijdster Julie Brouwers deze quote mag...

Beach modus

Beach modus

Beachclub Aloha op Scheveningen was zondag het verzamelpunt van de Nederlandse beachrace elite. Tussen de golfsurfers haalde ik met mijn afgetrapte Cube MTB mijn startnummer op. 401, ik had niets anders verwacht dan het kopmanschap. Ik viel met mijn oude Cube wel een...

Antwerpen Kriscross

Antwerpen Kriscross

Oranje kan mij, ondanks het perfecte catenaccio voetbal op het WK in Qatar, niet bekoren. Wat mij betreft liever in achtste finale eruit met attractief aanvallend voetbal dan wereldkampioen worden met het flauwe reactieve masterplan van Louis. Om mijn frustratie een...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.