Mannen, je kan beter kippen houden

door | feb 16, 2022 | Wielercolumn Ab | 0 Reacties

Wietske de Groot van het voetbalprogramma 'Rondo' vroeg aan Ronald de Boer – Ajaxied – wat hij van de situatie bij Ajax vond. Technisch directeur Marc Overmars had onder andere dickpics naar vrouwelijke collega's gestuurd en Algemeen Directeur van der Sar had – te laat – voor de camera nogmaals bewezen een omhooggevallen keeper te zijn. 

Ronald de Boer is trouwens die jongen die vindt dat het in Qatar wel oké zit met de arbeidsomstandigheden tijdens de bouw van de stadions voor het WK 2023. Uit zijn antwoord bleek wel dat hij niet de aangewezen man is om hier een zinnig antwoord op te geven. Het enige diploma wat Overmars en van de Sar hebben gehaald is een zwemdiploma. A wel te verstaan. B was te hoog gegrepen. Ook de broertjes de Boer verdenk ik van deze 'opleiding'. Overmars en van der Sar zijn onder invloed van de Cruijff revolutie – meer voetballers in de leiding van profclubs – op leidinggevende topfuncties bij Ajax geplaatst.  Misschien geschikt voor voetbaltechnische zaken, maar sociaal – Overmars – en bestuurlijk – van der Sar – twee onbenullen. En dat voor een beursgenoteerd bedrijf.. 

Overmans vindt, door zelf op te stappen, dat hij schuldig is aan grensoverschrijdend gedrag. Gezien de aantijgingen die nu op tafel liggen een verstandige keuze. Maar ook van der Sar doet er verstandig aan om op zijn biezen te pakken, schuldig aan onkunde, eigenlijk. Ook de Raad van Commissarissen heeft boter op zijn hoofd door het contract van Overmars te verlengen terwijl er reeds signalen van grensoverschrijdend gedrag waren. 

Overmars – 1.53m – en de eerder terecht voor grensoverschrijdend gedrag aan de schandpaal genagelde Voice-bendeleider Rietbergen en roverhoofdman Ali B bewijzen dat je ook zonder zeven vinkjes – boek Joris Luyendijk om de arrogante leidende elite te duiden – een (geprivilegieerde) lul kunt zijn. 

Sinds de MeToo-beweging  zijn mannen en vrouwen bewuster geworden van hun grenzen. Na assholes Weinstein en Epstein in de VS gaat nu ook de beerput open in Nederland. Pak idioten als Overmars aan, kijk nog eens goed in de spiegel en 'educate your son'. Maar laten we ook waken voor overgevoeligheid en een afrekencultuur waar niks meer mag. #keep playing. With care! 

Ab+

Meer columns van Ab

Wielertochten.nl appeltaartjestest 2023

Wielertochten.nl appeltaartjestest 2023

Wielrenners en appeltaart zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na of halfweg het fietsrondje genieten van een cappuccino en een appeltaartje - tegenwoordig zonder slagroom - zorgt bij deze gesjeesde cyclist voor een geluksmoment. Mijn energie- en endorfine level...

IL Lombardia

IL Lombardia

Voordat ik in het zwarte (wielren) gat zou vallen werd afgelopen zaterdag Il Lombardia gereden, de traditionele seizoenafsluiter in Noord-Italië.

#samenwinnen

#samenwinnen

Sepp Kuss, de superknecht van Jumbo-Visma heeft de Vuelta van 2023 gewonnen. Jumbo-Visma hinkte op twee gedachten in de laatste week maar besloot na veel media-gezeik de rode trui om de schouders van Amerikaan Kuss te houden. Met de winst van de Vuelta voltooit Jumbo...

Vuelta. Wie van de drie?

Vuelta. Wie van de drie?

In de Koninginnenrit naar de Tourmalet was de Vuelta met nog 89 kilometer te gaan naar de klote voor topfavoriet Evenepoel. Hij stond op de eerste col van de dag, d'Aubisque, al geparkeerd terwijl Jumbo fluitend naar boven reed. Dat de Belg hier al zou kraken had...

Chaotisch Spaans wielerweekend

Chaotisch Spaans wielerweekend

Het eerste weekend van de Vuelta was een chaotisch weekend. De organisatie is bijna traditiegetrouw een zooitje wat resulteerde in een bizarre ploegentijdrit de eerste etappe. Ook het weer hielp niet mee. Tijdens de Gran Salida in Barcelona regende het pijpenstelen en...

%d bloggers liken dit: