Natuurlijk, huisje in Bretagne

door | aug 7, 2021 | Wielercolumn Ab | 0 Reacties

'Kroatië, ik wil naar Kroatië', zei mijn zoon dwingend. 'Heb je enig idee hoe ver dat is?', zei ik afwijzend. 'Ik heb een leuke agriturismo gevonden aan de Italiaanse riviera!', zei mijn vrouw met geen flauw benul van afstanden. Laat staan de 1001 corona maatregelen om daar te geraken. 

Ieder jaar hetzelfde liedje. Er wordt maar wat geroepen en de meningen liggen mijlenver uit elkaar. We eindigden een week in the middle of fucking nowhere à la campagne in Bretagne. Daarvoor hadden we een prachtig hotel in het oude centrum van Rouen waar de geest van Jeanne d'Arc nog rondwaart. 

In het natuurhuisje in Plémet konden we lekker luieren want er was in de wijde omtrek gewoon geen fuck te doen. Gelukkig wel een boulangerie op fietsafstand om croissantjes en eclairs te halen. Daarbij regende het regelmatig in Bretagne – what's new? – en hoef je niet naar Frankrijk voor een goede koffie. We zagen meer koeien dan mensen en dorpjes waar de jeugd schreeuwend weggelopen is. Hoewel het sprookjesachtige chateau in Josselin een uitzondering was. Voor de rest, voor elk wat wils om het gezellig te houden. Een dagje paarden in Lamballe, een dagje zee in Pleneuf-Val-Andre – parel aan de côtes d'Armor – en een dagje MTB-en en Olympische Spelen kijken à la maison. Maar bovenal, leef als een stoïcijn. La deuxième semaine, c'est une surprise. De zon achterna. A bientôt. 

Ab+

Meer columns van Ab

Via Joop, via Roma

Via Joop, via Roma

Ik zag dat de omgekeerde Nederlandse vlaggen waren vervangen door BoerBurgerBeweging-vlaggen. Achterin het groepje wielrenners had ik alle tijd om de omgeving in me op te nemen. Wel bleef ik op mijn hoede voor de boeren-dictatuur zeker na hun glorieuze winst van de...

Strade

Strade

Het was een heerlijk weekendje als je van sport houd. Mijn vrouw en zoon zochten hun heil in het theater. Als een straaljager vloog tiener Jordan Stolz zaterdag en zondag over het ijs van een vol Thialf. Op het open Nederlands kampioenschap blies het jonge Amerikaanse...

Trappen Trut!

Trappen Trut!

Met het mes tussen de tanden vloog ik in Meijendel een paar dames op de racefiets voorbij die lekker aan het keuvelen waren. In mijn gedachten maakte ik de opmerking 'Trappen Trut'. Klinkt denigrerend maar als de Belgische veldrijdster Julie Brouwers deze quote mag...

Beach modus

Beach modus

Beachclub Aloha op Scheveningen was zondag het verzamelpunt van de Nederlandse beachrace elite. Tussen de golfsurfers haalde ik met mijn afgetrapte Cube MTB mijn startnummer op. 401, ik had niets anders verwacht dan het kopmanschap. Ik viel met mijn oude Cube wel een...

Antwerpen Kriscross

Antwerpen Kriscross

Oranje kan mij, ondanks het perfecte catenaccio voetbal op het WK in Qatar, niet bekoren. Wat mij betreft liever in achtste finale eruit met attractief aanvallend voetbal dan wereldkampioen worden met het flauwe reactieve masterplan van Louis. Om mijn frustratie een...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.