Tour de Mathieu II

door | jun 29, 2021 | Wielercolumn Ab | 0 Reacties

Na une bonne voyage van 8u kwamen we in finishplaats Laval aan.  Een hele fanzone was uit de Franse grond gestampt. Onze Airbnb in een banlieue van Laval zag er van de voorkant niet uit. Toen we eenmaal la porte door waren werden we verrast door de oase van rust achter de voordeur. De jardin was magnifique met de oude stadsmuur begroeid met bloemen.

Dag 2 stond gewoonlijk in het teken van parcoursverkenning. Mijn fietsoutfit had ik die avond daarvoor al klaar gelegd. Specialized shirt met rode S accenten,  zwarte broek en bijpassende rode Specialized sokken. Ik moet er natuurlijk wel een beetje gesoigneerd uitzien op mijn Specialized bicyclette. Bij de boulangerie kocht ik een croissantje en een Eclairs voor de broodnodige energie. Mijn ketonen drankje had ik vlak daarvoor al – stiekem – ingenomen. Hiermee moest ik het TT-parcours minimaal zo snel afleggen als gevierd tijdrijder Pogacar. Ik werd helaas in mijn recordpoging opgehouden door twee gesoigneerde dames van TF3 die mij perse wilden interviewen.

Le matin gingen we met zijn allen in de Skoda – officieel sponsor van de Tour – op zoek naar une bonne place. Die Kutfransen maakten het ons wederom niet gemakkelijk. Alle wegen rondom het TT parcours zouden reeds een avond van tevoren worden afgesloten. Maar wij waren natuurlijk niet voor één gat te vangen. We hadden niet ver, van de langs razende A81, een mooie plek heuveltje op gevonden. Vanaf de brug over de A81 zagen we aan diezelfde A81 Aire de La Mayenne, niet ver van onze perfecte plek, liggen. En die Fransen moeten wel gek zijn – zijn ze natuurlijk wel – om de A81 af te sluiten. Door een gat in hek konden we via de aire naar onze place komen. Ja, zelfs die immobiele ouwe – met alle respect – in zijn rolstoel. Parfait.

Die middag zagen we in de fanzone – na het scoren van 12 bolletjestruien en evenveel petjes – Mark Cavendish na zes jaar weer eens huilend een etappe winnen. Stilletjes verheugden wij ons op de dag van morgen; MVDP in le maillot jaune op zijn kanariegele Canyon. A demain!

Ab+

Meer columns van Ab

Via Joop, via Roma

Via Joop, via Roma

Ik zag dat de omgekeerde Nederlandse vlaggen waren vervangen door BoerBurgerBeweging-vlaggen. Achterin het groepje wielrenners had ik alle tijd om de omgeving in me op te nemen. Wel bleef ik op mijn hoede voor de boeren-dictatuur zeker na hun glorieuze winst van de...

Strade

Strade

Het was een heerlijk weekendje als je van sport houd. Mijn vrouw en zoon zochten hun heil in het theater. Als een straaljager vloog tiener Jordan Stolz zaterdag en zondag over het ijs van een vol Thialf. Op het open Nederlands kampioenschap blies het jonge Amerikaanse...

Trappen Trut!

Trappen Trut!

Met het mes tussen de tanden vloog ik in Meijendel een paar dames op de racefiets voorbij die lekker aan het keuvelen waren. In mijn gedachten maakte ik de opmerking 'Trappen Trut'. Klinkt denigrerend maar als de Belgische veldrijdster Julie Brouwers deze quote mag...

Beach modus

Beach modus

Beachclub Aloha op Scheveningen was zondag het verzamelpunt van de Nederlandse beachrace elite. Tussen de golfsurfers haalde ik met mijn afgetrapte Cube MTB mijn startnummer op. 401, ik had niets anders verwacht dan het kopmanschap. Ik viel met mijn oude Cube wel een...

Antwerpen Kriscross

Antwerpen Kriscross

Oranje kan mij, ondanks het perfecte catenaccio voetbal op het WK in Qatar, niet bekoren. Wat mij betreft liever in achtste finale eruit met attractief aanvallend voetbal dan wereldkampioen worden met het flauwe reactieve masterplan van Louis. Om mijn frustratie een...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.