De beste kerstcadeaus voor de wielerfan

Het is weer december. Langzamerhand verschijnen er lichtjes achter de ramen en nemen mensen een kerstboom. Ook zij die niet meteen ‘All I want for Christmas’ op repeat hebben staan, moeten langzamerhand gaan nadenken over aan te schaffen kerstcadeautjes. Niet altijd een makkelijke opgave, zeker niet als iemand geen duidelijk lijstje heeft of als je iemand wil verrassen met een origineel cadeau. Als je op zoek bent naar een cadeautje voor een wielerliefhebber, geven wij een aantal leuke tips.

Wielerfans zijn soms een beetje gek. Ze zijn bezeten door de wielersport, zitten zelf minstens een keer per week op de fiets en in de zomer brengen ze dagen door op de bank, kijkend naar de Tour de France. Het voordeel: je maakt ze snel heel blij met een toepasselijk cadeautje. Hieronder een paar cadeautips, oplopend in prijscategorie.

Sportvoeding

Een sporter moet goed eten. Voor, tijdens en na het sporten is de voeding van groot belang. En natuurlijk kun je elke keer twee bananen in je jaszak stoppen, maar soms wordt dat een beetje saai. Gelukkig zijn er tal van sportvoedingsproducten. Repen, poeders, gel (door echte wielerfanaten steevast uitgesproken als ‘gelletjes’) in allerlei soorten en smaken. Een verzamelpakket van een aantal van deze producten kan een leuk idee zijn.

Een bidon

Van bidons heb je nooit genoeg. Geen wielrenner gaat op pad zonder een (of twee of drie) goedgevulde bidon. Verras hem of haar eens met een bijzondere bidon. Plastic exemplaren heeft hij of zij vast al genoeg, maar een unieke bidon is een leuke toevoeging aan de collectie. Bikester.nl heeft een ‘Elite Eroica Bidon 600ml Zilver‘, een aluminium bidon met een ontwerp dat geïnspireerd is op dat van de vroegere wielerkampioenen. Bovenop zit geen simpel tuitje, maar een echte kruk. Elk exemplaar is handgemaakt. Een prachtding!

Een rugzak

Het liefst fietst een wielrenner natuurlijk zo ligt mogelijk, maar soms kom je er niet onder uit iets mee te nemen. Als je op een langere tocht gaat bijvoorbeeld, of als je op weg bent naar je werk. Dan kun je een simpel rugzakje opdoen, maar ook een goede, fijne fietsrugzak. De ‘RCP Messenger Backpack WP100 Fietsrugzak Zwart‘ op bikester.nl is zo een van de laatste categorie. Hij ziet er goed robuust uit, is volledig waterdicht en heeft een verstelbaar draagsysteem. Je zou spontaan van alles mee gaan nemen opeens.

Fitness tracker

Wie een beetje fanatiek fietst, wil natuurlijk ook zijn resultaten bijhouden. De ‘Polar A360 Armband Apparaat L Zwart’ is een fitnesstracker voor de liefhebber. Niet alleen kan het je activiteit 24/7 bijhouden, het meet ook je hartslag, analyseert je training, is waterproof en heeft zelfs een smartwatch-functies. Inkomende gesprekken berichten en zelfs pushberichten van bijvoorbeeld Facebook en Instagram, ontgaan je niet meer: je kunt ze zien op het scherm van je trainingcomputer.