Om ook in het winterseizoen lekker te kunnen buitenfietsen heeft redacteur Frank het strandfietsen opgepakt. Woonachtig in Leiden is het maar een klein stukje om heerlijk over het strand te rijden. Aangestoken door fietsvrienden met verhalen over de vrijheid en het gieren langs de vloedlijn was Frank overtuigd. Op marktplaats werd een Cube limited SL 29 gevonden die voor een groot deel was omgebouwd als beachracer. Een prima karretje om het fietsen te gaan uitproberen. Na een aantal keer fietsen op het strand bleken de verhalen van de fietsvrienden niet gelogen en raakte Frank langzamerhand verslingerd aan het beachracen.  

 

Zoals dat meestal gaat bij toerfietsers ontstaat al snel de wens om de fiets nog verder te verbeteren. De eerste stap zou een nieuwe wielset zijn. Na een avondje zoeken op internet werd de interesse gewekt door de website van Tetteroad Cycling Wheels. Een specialist in betaalbare handgebouwde wielsets voor strandracers. De wielen zijn echt specifiek afgestemd op het fietsen op het strand en hebben de optimale prijs-kwaliteitsverhouding voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare strandwielset.  Bij de wielsets kun je kiezen uit uitvalnaven en steekassen.

De  levertijd is afhankelijk van de beschikbaarheid van de materialen maar onze bestelling was binnen twee weken binnen. 

En hoe rijden de wielen? Heerlijk. De wielen zijn tubeless ready dus twee Schwalbes Big One, sealant en ventielen gekocht, tubeless gemaakt en rijden maar! Op het strand met 1,5 bar erin kun je het meest mulle zand aan. En als je ze hard oppompt ga je ook op het asfalt als de brandweer.

Conclusie

De strandwielset van Tetteroad Cycling Wheels is een prima aanschaf gebleken. Het contact was prima en mijn strandfiets ziet er nog strakker uit! 

Handgemaakte MTB strandwielset Tetteroad Cycling wheels

Deze MTB wielset is vanwege de brede velgen uitermate geschikt voor fietsen op het strand. Met Raceface AR30 offset velgen, Shimano Deore XT M8000 naven en DT Swiss Competion 2.0-1.8-2.0 zwarte spaken en DT Swiss Pro lock nippels.

Ook handgespaakte gravelwielsets en MTB wielsets

Naast de MTB strandwielsets spaakt Tetteroad Cyclingwheels ook wielen voor de gravelfiets en de ‘gewone’ MTB. Die review houden jullie tegoed als we toe zijn aan nog een extra fietshobby (n+1).