Met Parijs-Roubaix op 3 oktober 2021 in het verschiet, hierbij inside info over materiaal en kasseien. Bij het rijden over kasseien spelen de velgen een banden een belangrijke rol. Ook de ene kassei is de ander niet.. de kasseien in de Ronde van Vlaanderen zijn van een ander niveau dan de kinderkopjes in Parijs-Roubaix.

Welke velgen

Kies voor aluminum velgen met meer spaken dan (hoge)carbon velgen. Deze vangen de knappen beter op.

Welke banden

Bredere banden geven meer stabiliteit en zijn comfortabeler. Denk dan aan 25mm of 28mm banden ipv de vaak standaard 23mm. Let hierbij wel op dat de maat in je voorvork past. Ook is een lagere bandenspanning comfortabeler.

Welke bandenspanning

Het ligt aan je gewicht hoeveel bar je in je banden pompt. De vuistregel is 1 bar per 10 kg lichaamsgewicht. Maar je zou het eens kunnen proberen met 6 bar. Met een lagere bandenspanning maak je wel extra kans om een lekke band te krijgen door het vele stoten.

Controleer je banden

Het risico op lek rijden kan je sterk verminderen door vóór de rit je banden aan een nauwkeurige controle te onderwerpen. Let erop of er geen heel kleine steentjes in de toplaag van je band zitten. Indien toch kan je deze er best voorzichtig uithalen met behulp van een naald.

Extra dik stuurlint

Leg voor de tocht een extra dik stuurlint of dubbel stuurlint om je rijcomfort te verhogen. Je polsen krijgen immers heel wat schokken te verwerken op de kassseien.

[et_pb_shop admin_label=”Shop” type=”product_category” include_categories=”banden-gereedschap-accessoires-fietsen-fietsen,banden-fietsen,buitenbanden,fietsbanden-race,racefiets-banden-banden-fietsen,racefiets-banden-wielen-en-banden-fietsen-sporten,racefiets-banden-wielen-en-banden-fietsen,racefiets-banden-wielen-en-banden-fietsen-sporten-sporten,racefiets-banden” columns_number=”0″ orderby=”menu_order”]
[/et_pb_shop]
%d