Koude handen en vooral vingers zijn erg vervelend tijdens en na het fietsen. De belangrijkste reden voor koude vingers zijn het feit dat je lichaam prioriteit geeft aan je hoofd en romp en minder aan de verste uiteinden van je lichaam zoals vingers en tenen. Zijn hoofd en romp goed ingepakt dan zal je minder koude vingers hebben. Dat is de belangrijkste tip. Hieronder een aantal tips.

Beginnen met warme handen
Zorg dat je met warme handen begint. Leg ook je handschoenen op de verwarming voor je ze aan trekt.

Onderhandschoenen
Trek dunne onderhandschoenen aan. Het extra laagje zorgt voor isolatie en houdt extreme kou buiten je handschoenen. Het is belangrijk dat je gewone handschoenen niet te strak zitten. Je moet bewegingsvrijheid houden. De onderhandschoenen kun je ook nog eens gebruiken als hardloophandschoen.

Blijven bewegen
Beweeg je vingers af en toe. Je stimuleert de bloedsomloop naar je vingers, wat je vingers op temperatuur houdt. En knijp niet te hard in je stuur.

[et_pb_shop admin_label=”Shop” type=”product_category” include_categories=”fietshandschoenen-winter-fietshandschoenen-dames-dames-2,fietshandschoenen-winter-fietshandschoenen-2,handschoenen-kleding-fietsen-sporten,fietshandschoenen-winter-fietshandschoenen-dames-dames,fietshandschoenen-winter,mtb-handschoenen-voor-winter” columns_number=”6″ orderby=”menu_order” title_font_size=”17″ price_font_size=”17″ posts_number=”36″] [/et_pb_shop]
%d