Selecteer een pagina
De Tourmalet, Gavia, Mont Ventoux, Alpe d’Huez: het zijn maar enkele van de bergen die bij elke wielerfan bekend zijn. Hier wordt een wielerronde vaak beslist. Maar ook kent elke berg een eigen culinaire traditie of een gerecht dat juist bij deze berg past. Michel Postma werkte dat uit tot fijne gerechten. Deze 30 recepten staan in het boek. Maar daarnaast geeft het boek per berg ook achtergrondinformatie waar de wielerfan ook van zal smullen. Verder is het boek geheel in kleur en ruim geïllustreerd. Voorjaar 2020 verschijnt Col Culinair in Duitse vertaling bij Achter Verlag in Weinheim. Michel Postma publiceerde eerder bij Uitgeverij Passage zijn wielerkookboek Wijn, worst en wielrennen, gebaseerd op fictieve wielerverhalen. Verder schreef hij kookboeken als Tubekookboek, Studentenkookboek Pizza en Koken met drank. Postma woont in Groningen en werkt aan de hotelschool (NHL-Stenden) in Leeuwarden.
Wij zijn in afwachting van een recensie-exemplaar van ‘Col Culinair’ van Uitgeverij Passage. Zodra deze ontvangen is en gelezen vindt u hier een recensie. Frank van Leeuwen

Recensent Wielerboeken, Wielertochten.nl

Meer Wielerboeken van Michiel Postma

Wijn worst en wielrennen – Michiel Postma

Wijn worst en wielrennen – Michiel Postma

Eten en drinken voor, tijdens of na de koers? In Wijn, worst en wielrennen vind je hartige recepten, ‘essentiële’ voedingstips en culinaire wielerver- halen. Dit kookboek telt 21 etappes. Alle gerechten zijn overgoten met teksten die niet uit het oog verliezen waar...

Meer recente wielerboeken

De Muur 66 – september 2019

De Muur 66 – september 2019

Zonder vooropgezet plan is het herfstnummer van De Muur een zoektocht naar het fenomeen “talent’ geworden. Eén conclusie bij voorbaat: talent, daar word je mee geboren. Conclusie achteraf: talent pakt bij de een goed uit en bij de ander niet.

Nederland heeft weer de gele trui – Benjo Maso

Nederland heeft weer de gele trui – Benjo Maso

Met ‘Nederland heeft weer de gele trui’ schreef Benjo Maso het langverwachte tweede deel van de geschiedenis van het wielrennen. Beginnend bij de vroege jaren zestig, een dieptepunt in de nationale wielersport, volgt Maso de ontwikkelingen die ervoor zorgden dat...

Stef Clement anders – Thomas Olsthoorn

Stef Clement anders – Thomas Olsthoorn

In Stef Clement – Anders laat Thomas Olsthoorn zien wat deze wielrenner – niet de beste van het peloton – wel de meest bijzondere maakt. Eigenzinnig en authentiek, soms lastig voor zichzelf en zijn omgeving: dat is Stef Clement. In de moeilijke periode dat zijn...

La Vuelta – Edwin Winkels

La Vuelta – Edwin Winkels

De Vuelta a España, het traditioneel ‘kleine zusje’ van de Tour en de Giro, is de laatste jaren uitgegroeid tot een immens populaire koers, zowel bij de renners als bij het publiek.

Het maakbare uur – Jurgen van Teeffelen

Het maakbare uur – Jurgen van Teeffelen

Waar wetenschap en sportieve ambitie samenkomen Het verbreken van het werelduurrecord is een prestigieuze prestatie in de wielersport. Het record staat op naam van voormalig Tour de France-winnaar Bradley Wiggins met een afstand van 54,526 kilometer. Voor hem hadden...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij versturen eens per twee weken een nieuwsbrief met een overzicht van de komende tochten en allerhande nuttige informatie voor de toerfietser.

Je hebt je succesvol ingeschreven.

%d bloggers liken dit: