Je herkent het vast. Na een lekker fietstochtje trakteer je jezelf op een cappuccino en een appeltaartje. Echter, je rug is nog nat en koud als je achterover leunt in je stoel op het terras. Het ondershirt – layer – is nat van zweet en blijft nat terwijl jij van je inspanning bijkomt met een appeltaartje.

Zou het niet lekker zijn als je ondershirt droog en fris blijft. MegMeister pakte de handschoen op en creëerde de Drynamo dual-layer yarn technology, twee lagen van stof waarbij de eerste laag het transparante vocht naar buiten drukt en de tweede laag ervoor zorgt dat de binnenkant droog en fris blijft. De innovatieve onderkleding met de Drynamo technologie is daarnaast zo licht als een veertje, super sterk, comfortabel en ademt. Bovendien zie je er stijlvol uit. De geweven stof bestaat uit duurzaam en milieuvriendelijk garen en zorgt voor een superieure pasvorm voor de allerbeste prestaties. Opvallend is ook de afwerking van de onderkleding. Waar andere merken de layers keurig zijn afgewerkt met bijvoorbeeld mooie boordjes ‘missen’ we dit bij MegMeister. Prima, het is tenslotte onderkleding die je toch niet ziet. Naast onderkleding – layers – maken ze ook andere innovatieve cycling gear, zoals wielershirts,  jacks en wielerbroeken. 

De Drynamo dual-layer yarn technology was het eerste naadloos design van zijn soort in de sportindustrie.  De innovatieve base-layer kreeg veel aandacht in de sportkledingmarkt. Het was dan ook niet vreemd dat Adidas (Outdoor) aan de deur klopte. Niet lang daarna is MegMeister een samenwerkingsverband aangegaan met Adidas Outdoor om ‘best in class’ onderkleding te ontwikkelen. Zij delen het gezamenlijke ‘no planet B-doel’ en tegelijkertijd hoogwaardige duurzame outdoor producten te leveren.  

Eind 2023 introduceerde MegMeister een nieuwe generatie fietsjerseys, GEN2 powered by Nuyarn Merino, met een nieuwe revolutionaire techniek waarbij de unieke eigenschappen van de wol van het Merino-schaap – droogt snel, veel stretch en ijzersterk – behouden blijven.

MegMeister is opgezet door Jos en Vanessa Ruiterman. Jos werkte jaren in de kledingindustrie in de UK en ontwikkelde veel kennis van garen en stoffen, naaimethodes en productietechnieken. Op een gegeven moment wilde Jos meer dan een standaard polyester onderkleding die op de markt was. Samen met zijn vrouw Vanessa wilde hij de beste (onder)kleding van de wereld maken.  Ze hebben zichzelf overtroffen met stijlvolle, ‘best in class’ performance cycling gear.

Interesse? Ga naar MegMeister.com om te checken waar je MegMeister producten kunt kopen.