Lotto Soudal

,

Lotto Soudal

Lotto Soudal

Land:  België

Fietsmerk: Ridley

UCI-code: LTS

Niveau: protour

Website:

Klik hier om de team-kleding te bestellen.

Lotto Soudal is een Belgische wielerploeg die sinds 1985 bestaat en die anno 2013 met de sponsors Lotto (een product van de Belgische Nationale Loterij) en Soudal (een Belgische producent en verkoper van lijmen en voegkitten) aan de UCI World Tour deelneemt. De ploeg staat onder leiding van Marc Sergeant.

Lotto heeft een jarenlange traditie van wielersponsoring die begon in 1985. Sindsdien prijkten er verschillende namen van co-sponsors op de truitjes waardoor de ploeg door de jaren heen vaak van naam veranderde. In 2005 en 2006 prijkte de merknaam Davitamon op de truitjes. Dit was in 2003 en 2004 de co-sponsor van de andere grote Belgische wielerploeg, Quick·Step. In november 2006 raakte bekend dat de ploeg in 2007 Predictor – Lotto zou heten, naar de zwangerschapstest van hoofdsponsor Omega Pharma. De Lotto-ploeg reed dat seizoen in zalmroze truitjes. Tijdens de jaren 2008-2009 reed de ploeg onder de naam Silence – Lotto. Van 2010 tot en met 2011 heette de ploeg “Omega Pharma – Lotto”. Sinds 2012 rijdt de ploeg onder de naam Lotto Belisol. De kopmannen van Lotto Soudal zijn Jurgen van den Broeck en André Greipel. Daarnaast herbergt Lotto-Belisol ook enkele talenten zoals Bart De Clercq, Tim Wellens, Jelle Vanendert en Jürgen Roelandts. Sportief manager van de ploeg is de Belg Marc Sergeant en ploegleiders zijn diens landgenoten Jean-Pierre Heynderickx, Herman Frison, Marc Wauters, Bart Leysen en Mario Aerts.

Lotto Soudal rijdt met het Belgische fietsenmerk Ridley. Het team heeft ook een vrouwenteam: Lotto Soudal Ladies.


[product_category category=”lotto-belisol”]

[et_pb_shop admin_label=”Shop” type=”product_category” include_categories=”lotto-soudal” columns_number=”0″ orderby=”menu_order” title_font_size=”14″ price_font_size=”14″ /]
Vaardigheden

Gepubliceerd op

januari 23, 2015

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *