Etixx-Quick Step

,

Etixx-Quickstep

Etixx-Quick Step is een Belgische wielerploeg. Quick-Step is sinds 2003 hoofdsponsor van het team, daarvoor was het co-sponsor van de Mapei-wielerploeg die succesvol was in de jaren negentig. Etixx-Quick-Step is een internationaal georiënteerde ploeg. Het team richt zich op rittenkoersen, klassiekers, eendagswedstrijden en sprints, met renners als Niki Terpstra, Tony Martin, Mark Cavendish en Tom Boonen. Manager van het team is de Belg Patrick Lefevere en ploegleiders zijn diens landgenoten Wilfried Peeters, Tom Steels, Rik Van Slycke, de Italiaan Davide Bramati, de Deen Brian Holm en de Duitser Jan Schaffrath.

Eind 2010 werd bekendgemaakt dat de Tsjechische zakenman en miljonair Zdenek Bakala de ploeg tot en met 2013 zal voorzien van het nodige krediet. In 2012 trok sponsor Omega Pharma van Marc Coucke naar deze ploeg en werd de nieuwe naam Omega Pharma-Quick-Step. Vanaf 2015 krijgt de ploeg de naam Etixx-Quick Step.

Etixx-Quick Step   Land:  België Fietsmerk: Specialized UCI-code: EQS Niveau: protour Website: http://www.etixx-quickstep.com/

Klik hier om de team-kleding te bestellen.


[product_category category=”etixx”]
Vaardigheden

Gepubliceerd op

januari 23, 2015

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *