FDJ

FDJ

Land:  Frankrijk

Fietsmerk: Lapierre

UCI-code: FDJ

Niveau: protour

Website:

Klik hier om de team-kleding te bestellen.

FDJ is een Franse wielerploeg, gesponsord door het Franse bedrijf La Française des Jeux, dat diverse kansspellen aanbiedt. De ploeg is sinds 1997 actief in het peloton, eerst als La Française des Jeux, en heette in 2003 en 2004 FDJeux.com. Met de invoering van de UCI ProTour in 2005 kreeg de ploeg haar oude naam echter weer terug. Medio 2010 werd de naam veranderd in FDJ en vanaf seizoen 2012 heet de ploeg, na een fusie met de BigMat-Auber 93-formatie, FDJ-BigMat. Na een jaar is Française des Jeux weer de enige hoofdsponsor. FDJ is een van de kleinere teams in de competitie en hoewel de meeste renners uit Frankrijk komen, waren de bekendere renners van het team vaak buitenlands: de Australische tijdrijder Bradley McGee, de Engelsman Bradley Wiggins, Mauro Gianetti, Davide Rebellin, Jevgeni Berzin, Fabrizio Guidi, Baden Cooke, Philippe Gilbert, Thomas Lövkvist en Jaoeheni Hoetarovitsj. Bekendere Franse (ex-)renners van de ploeg zijn/waren onder anderen voormalig Parijs-Roubaix-winnaar Frédéric Guesdon, Christophe Mengin, Christophe Le Mével, Sandy Casar, Jean-Cyril Robin, Jimmy Casper, Arnaud Démare en Pierrick Fédrigo.

Manager van het team is oud-renner Marc Madiot, terwijl diens broer Yvon, Martial Gayant en Franck Pineau ploegleiders zijn. Het team focust zich vooral op jonge renners en de Tour de France is voor de ploeg de belangrijkste koers. Hun contract met de sponsoring loopt tot eind 2016.


[product_category category=”FDJ”]
[et_pb_shop admin_label=”Shop” type=”product_category” include_categories=”francaise-des-jeux-proteam-3″ columns_number=”0″ orderby=”menu_order” /]
Vaardigheden

Gepubliceerd op

januari 23, 2015

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *